Gent heeft vanaf vandaag eigen stads-pralines

gense draakjes

Gentse draakjes

Zo goed als elke grootstad in België heeft zijn eigen praline en vanaf vandaag kan Gent zich aan deze lijst toevoegen. Met chocolade als hét uithangbord van is het niet meer dan logisch dat Gent een eigen stads-pralines heeft. We stellen jullie dan maar ook al te graag de enige échte Gentse Draakjes voor. Het zijn pralines in de vorm van de Gentse Draak die al jaar en dag de toren van het Belfort siert. Ze worden zelfs bijna geproduceerd in de schaduw van de draak pal in het stadscentrum. De Draakjes zijn in hun huidige verpakking ontwikkeld in samenwerking met de Hotelschool Gent.

In een doos kun je 16 van deze lekkernijen vinden in melkchocolade of pure chocolade gevuld met hazelnootpraliné. De verpakking is heel authentiek ontworpen met enkele oude afbeeldingen van het Belfort en de Draak. Door zijn oude uitstraling is het een verpakking die niet enkel heel aantrekkelijk is voor toeristen maar ook voor de fiere Gentenaar die graag iets typisch Gents cadeau wil geven.

Vandaag, vrijdag 15 juli, tijdens het ontvangst van de ere-schepenen en -burgemeester (om 17u) de start van de Gentse Feesten, zal de burgemeester Daniel Termont het allereerste draakje proeven.

Vanaf vandaag kun je de draakjes in verschillende Gentse speciaalzaken terugvinden aan een richtverkoopprijs van € 10.95.
Verkoopspunten:
Juffrouw Strik (groentenmarkt)
Salon de Chocolat (groentenmarkt)
Paparazzi (korenmarkt)
Paparazzi (Magelijnestraat)
Chocolato (Sint-Michielshelling)
NicoLyntje (Donkersteeg)
Chocolaterie Befort (Belfortstraat)
Moor&Moor (Jacobijnenstraat)

Hotels:
Marriot Gent
Grand Hotel Reylof
Novotel Belfort
Hotel Harmony