...

Tweede editie van Loopfestival Gent

Tweede editie van Loopfestival Gent op zondag 4 september 2016

loopfestival gentOm van Gent dé loophoofdstad bij uitstek te maken, worden op het vlak van infrastructuur, activiteiten, evenementen en promotie tal van acties opgezet onder de noemer #lopeningent. Naast enkele vernieuwende loopevenementen in de stad, presenteren we ook een nieuwe editie van het Loopfestival.

De tweede editie van het Loopfestival, met een loop van 5 en 12 kilometer en twee kinderlopen van 400 en 800 meter, vindt opnieuw plaats in de Blaarmeersen op zondag 4 september 2016 van 14 tot 18 uur.

Loop mee!

Kinderen van het eerste tot en met derde leerjaar kunnen deelnemen aan de 400 meter. De 800 meter is er voor het vierde tot en met het zesde leerjaar. Voor volwassenen staan een 5 en 12 kilometer loop op het programma. Wie kiest voor de 5 kilometer, loopt over onverharde wegen in het bos en langs de vijver van de prachtige groenoase van de Blaarmeersen. Het parcours van de 12 kilometer loopt vanaf de Blaarmeersen naar het jaagpad langs de boorden van de Leie en geniet onderweg van de prachtige natuur en de Oude Abdij van Drongen als blikvanger. De opwarming voor de verschillende runs gebeurt onder de deskundige leiding van Looptraining Gent. Deelnemers kunnen zich op voorhand inschrijven op www.stad.gent/sport en zich de dag zelf aanmelden vanaf 13 uur om hun borstnummer en tijdsregistratiechip in ontvangst te nemen.

Ontdek nieuwe hippe loopdisciplines

Trail- en freerunning zijn dé looptrends van dit moment. Probeer je graag een van deze uitdagende disciplines uit? Of verkies je lopen op het water? Dan is lopen in ballen op het water zeker iets voor jou! Ook voor bergop of bergaf lopen krijg je heel wat tips, die je meteen op de skiheuvel kunt uittesten. Het jonge volkje kan naar hartenlust genieten van strandspelen, klimmen op de gekste obstakels en multimove’n onder leiding van erkende lesgevers. Terwijl mama en papa deelnemen aan een van de lopen, is er ook kinderopvang en -animatie voorzien. Plezier verzekerd!

Geniet van de festivalsfeer

Ga je sneller lopen door de opzwepende tonen van onze percussieband en dj? Laad je je batterijen na je sportieve inspanning graag weer op met heerlijke fingerfood in ons foodtruckdorp? Of snuif je liever wat sfeer op met je familie en vrienden in een gezellig festivalkader? Aan jou de keuze!

Van beginnende sporters tot geoefende atleten, iedereen is welkom.

‘De Stad Gent ondersteunt de looptrend voluit. Met het Loopfestival brengen de Sportdienst en de Gentse loopclubs een afwisselend programma ter promotie van de sport. Iedereen is welkom op het gratis festival: jong en oud, beginner of gevorderde. De laatste jaren werden verschillende vernieuwende loopevenementen toegevoegd aan de #lopeningent-kalender. Dat is belangrijk, onderzoek toont aan dat aantrekkelijke evenementen mensen aanzetten om te lopen.’
Resul Tapmaz, schepen van Welzijn, Gelijke kansen, Gezondheid en Sport

Informatie

Sportdienst, Huis van de Sport, Vanessa De Vuyst, coördinator Publiekswerking, Zuiderlaan 13, 9000 Gent, gsm 0473 56 33 82, e-mail vanessa.devuyst@stad.gent, website www.gent.be/sport