Verkrachting in Heist-op-den-Berg

OPSPORINGSBERICHT : Verkrachting in Heist-op-den-Berg

De politie vraagt, op verzoek van het parket van Antwerpen en de Onderzoeksrechter, afdeling Mechelen, om volgend opsporingsbericht te verspreiden:

Politie en gerecht zouden deze man willen kennen die – samen met een kompaan – ervan worden verdacht een jonge vrouw te hebben ontvoerd, vastgehouden en verkracht in Heist-op-den-Berg. De feiten gebeurden op woensdag 18 mei 2016 in de buurt van de watertoren van Heist-op-den-Berg.

(18/05/2016 – 10:22)
Het slachtoffer, een vrouw van 22 jaar, kwam volgens haar verklaring die dag – even voor half 11 – met de trein aan in Heist-op-den-Berg. Van het station ging ze te voet naar het gemeentehuis op het Kerkplein dat ze rond half twaalf verliet.

(18/05/2016 – 11:35)
Volgens de verklaring van het slachtoffer wandelde ze rond half 12 de Kerkhofstraat in, voorbij het politiekantoor en de zandweg naar het Bergbos en de dansschool. Daar werd ze aangesproken door een man die in paniek leek en hulp vroeg. Hij zei dat zijn grootmoeder was gevallen en dat hij hulp nodig had om haar weer rechtop te zetten. De vrouw stemde in te zullen helpen en volgde de man in de richting van het Bergbos. Wat verderop werd ze plots langs achter vastgegrepen door een tweede man die haar op de grond trok, waarna ze door beiden werd overmeesterd en in een witte bestelwagen gezet.

Vervolgens zou het slachtoffer zijn verplaatst naar een betonnen schuur aan de dansschool waar de feiten zich zouden hebben voorgedaan.

(18/05/2016 – 21:00)
Pas rond 9 uur diezelfde avond werd de vrouw door 2 passanten aangetroffen aan de inrit van het Bergbos.

(beschrijving verdachten)

Van één van de verdachten kon een robotfoto worden gemaakt. Deze man is rond de dertig en heeft een getaande huidskleur. Hij sprak Nederlands met een vreemd accent. De man is breedgeschouderd en ongeveer 1m75 lang. Hij heeft kort zwart haar en een afgelijnde baard en geen snor. Zijn kompaan was groot en struis.

(beschrijving voertuig)
De verdachten reden volgens het slachtoffer met een spierwitte bestelwagen zonder opschriften of bedrukking. Het is vermoedelijk een Renault Trafic, model 2006-2014, met een schuifdeur aan de rechterkant en grote geblindeerde ramen achteraan. Het voertuig heeft zwarte kunststoffen stroken onderaan op de flanken. Binnenin de camionette was er een tussenschot met rasterwerk bovenaan en de laadruimte was leeg en met een tapijt op de vloer.
Meent u de man van de robotfoto te herkennen, neem dan zeker contact op met de politie. Ook als u nuttige informatie hebt met betrekking tot de bestelwagen, willen de speurders dat graag weten. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30300 en via opsporingen@police.belgium.eu

@politie_zoekt
Volg de opsporingsberichten in real time via Twitter en help mee misdrijven oplossen.

 

politie v

bestelwagen