Gentse Feesten gaan opnieuw voor bio

Gentse Feesten gaan opnieuw voor bio

Al voor het derde jaar op rij is VLAM-bio aanwezig op een evenement om de biocampagne uit te dragen. Opnieuw werd voor de Gentse Feesten gekozen. Die zullen deze zomer nog meer de kaart van biologische producten trekken.

De VLAM-campagne voor bioproducten met de slogan “Bio. Je kan er niet omheen.” is aan haar tweede jaargang bezig. De campagne zal ook in 2017 nog verder gevoerd worden en kan rekenen op Europese cofinanciering.

Door het brede pallet van bioproducten in de kijker te zetten pogen we de vraag naar bioproducten te verruimen binnen de brede groep van biokopers. Bio is niet alleen groenten, vlees en zuivel maar even goed verwerkte producten. Eigenlijk is er haast voor alle voedingsproducten een bioversie beschikbaar tegenwoordig. Bovendien is bio vandaag ook op heel veel plaatsen verkrijgbaar. Je hoeft bijvoorbeeld niet per se naar de bioboer of de natuurvoedingswinkel, zelfs de gewone supermarkt heeft tegenwoordig een bio-assortiment.

Radio, advertenties én een zomerevenement

VLAM draagt de bioboodschap uit in een radio- en advertentiecampagne in het voor- en najaar. Voor de verkooppunten zijn er aantrekkelijke campagne-affiches. In de zomer wordt tijd gemaakt om meer contact te maken met de verbruiker door middel van een evenement. Op de Gentse Feesten (15 – 24 juli) zal op meerdere locaties duidelijk bio te zien zijn en wordt de biocampagne ook zo concreet mogelijk gepresenteerd. De bezoeker zal aan den lijve ondervinden dat je inderdaad niet meer om bio heen kunt.

Gentse Feesten gaan bio
Het Beverhoutplein, met een lange traditie van bioproducten, gaat voor het eerst 100% bio deze zomer. Je kan er genieten van drankjes en tapas in een setting met Franse chansonmuziek onder de luwte van platanen (organisatie Uitbureau).

Het Laurentplein of Luisterplein biedt onderdak aan de VLAM-actie met een stevige muzikale agenda. Je kan er genieten van biodranken en bioboterhammen. Elke dag is er ’s middags een biokinderpicknick bij de poppenkast en om 19 u een biobierproeverij. Het plein is bijzonder sfeervol gemaakt met veel groen (organisatie Uitbureau). VLAM zet o.a. sociale media en het eigen kookplatform lekkervanbijons.be in om de actie kenbaar te maken.

MiraMiro, het vijfdaagse straat- en circusfestival aan de Sint-Baafsabdij, baadt ook in de biosfeer. Zelfs de artiestenkeuken gaat volledig biologisch.
Het Vooruit eetcafé, waar het comedyfestival plaatsvindt, is ook gewonnen voor 10 dagen 100% bio in de keuken en zal ook zoveel mogelijk werken met lokaal geproduceerd voedsel.

Meer info : luisterplein.be