Hilde Schuurmans tekent en leest voor in de bib van Haaltert

haaltert bib

Voorleesuurtje: Hilde Schuurmans tekent en leest voor in de bib van Haaltert

Op woensdag 15 juni van 14 tot 15 uur is auteur Hilde Schuurmans te gast in de bib van Haaltert. Al tekenend zal ze haar eigen verhalen vertellen. De kinderen mogen mee denken en fantaseren en zelfs mee tekenen met de auteur. Aan het einde heeft elk kind een eigen werkje om mee naar huis te nemen. Het voorleesuurtje is gratis toegankelijk voor alle kinderen tussen 5 en 8 jaar. Inschrijven hoeft niet.

Wie is Hilde Schuurmans
Sinds 1996 schrijf en teken ik prentenboeken zegt auteur Hilde Schuurmans. Soms werk ik samen met een andere auteur. Verschillende boeken zijn reeds vertaald. Mijn inspiratie haal ik meestal uit eigen ervaringen of in het observeren van mijn omgeving. Zo heeft elk boek wel ergens een personage dat gebaseerd is op iemand die ik ken of die ik op zijn minst één keer heb gezien. In mijn boeken gebruik ik veel humor, zowel in woord als beeld. Dat is mijn manier om moeilijke thema ’s zoals bijvoorbeeld de dood, faalangst, gepest worden, … op een luchtige manier aan de kinderen te vertellen. Toch blijf ik het thema in het verhaal au serieux nemen.

Wat ook regelmatig terugkomt, zijn de fantasierijke handvaten die aangereikt worden om met een probleem om te gaan. Deze zijn vooral bedoeld om het publiek aan te zetten tot het zoeken van eigen creatieve oplossingen.

Bezoek haar website : www.hildeschuurmans.be