De slachtoffers van Bill Cosby getuigen

Bill Cosby vtm

De slachtoffers van Bill Cosby getuigen

In FAROEK één van de meest spraakmakende rechtszaken van Hollywood van de laatste 50 jaar, het proces tegen acteur Bill Cosby.

Jarenlang was Bill Cosby één van de meest gevierde en bestbetaalde tv-sterren in Amerika. De man die met zijn eigen show over een welgesteld, maar warm gezin Amerikanen wou doen nadenken over familiewaarden en opvoeding. Cosby werd aanbeden. Tot één getuigenis van een vrouw die door hem was aangerand, een hele domino van schandalen in gang zetten.

Ondertussen zijn er meer dan 50 vrouwen die Cosby beschuldigen van seksuele aanranding. De 78-jarige tv-ster zou al een halve eeuw vrouwen drogeren om er daarna seks mee te hebben. Hij moet zich nu pas – voor het eerst in jaren – voor de rechtbank verantwoorden. Cosby riskeert een gevangenisstraf van 10 jaar.

vtm

In FAROEK getuigen een tiental vrouwen nu openlijk voor de camera. Ze vertellen allemaal ongeveer hetzelfde verhaal. Bill Cosby lokte hen met de belofte dat hij zou helpen met hun acteer- of tv-carrière. Hij gaf hen ongemerkt of met een smoes een verdovend medicijn. “Cosby zette een pil langs mijn wijnglas. Als ik ze nam, zou ik me beter voelen”, getuigt Victoria Valentino, een ex-model. “Ik vertrouwde hem.”

De vrouwen kwamen door het medicijn in een soort waas terecht. “Het voelde bijna alsof je onder de narcose zat. Ik probeerde eruit te ontsnappen, maar dat lukte niet”, vertelt voormalige stewardess Elizabeth. “Voor ik het goed en wel besefte, lag ik naakt op het bed”, gruwelt Charlotte Fox, die 40 jaar geleden een beginnend actrice was. “Bill Cosby had seks met mij, zonder toestemming. Ik kon niet bewegen. Daarna ben ik beginnen overgeven en is hij gewoon vertrokken.” Bill Cosby riskeert een gevangenisstraf van 10 jaar.

FAROEK op woensdag 8 juni 2016 om 22.20