Wie wint Mijn Pop-uprestaurant 2016

popupvtm Jalapeño Loco of Strombowli: wie wint Mijn Pop-uprestaurant 2016? Grote finale op donderdag 9 juni om 20.35

De laatste service is achter de rug en de pop-uprestaurants worden klaargemaakt voor de grote finale. Miette & Willem en Chloë & Magali voelen de finalekoorts al opborrelen want op donderdag 9 juni krijgen we een antwoord op de vraag: wie wint Mijn Pop-uprestaurant 2016? Wie kan de kijker overtuigen en wie strijkt de 100.000 euro op? De finale belooft een spannende eindrush te worden met live ontknoping vanop het strand van Knokke-Heist.

In de finale aflevering wordt teruggeblikt op de allerlaatste services in Jalapeño Loco en Strombowli. De afgelopen weken werden de pop-ups al overrompeld en ook de laatste dagen willen zoveel mogelijk mensen nog komen proeven van de krokante taco’s en de verfijnde Siciliaanse gerechten. K3-meisjes Hanne, Klaasje en Marthe hebben een tafel gereserveerd in Jalapeño Loco, terwijl de kersverse winnares van The Voice van Vlaanderen Lola van een etentje bij Strombowli geniet. Maar ook de vele fans van de duo’s gaan tot het uiterste om een glimp op te vangen van hun favorieten.

popupvtm1
Voor de allerlaatste keer worden de ovens verwarmd, de cocktails geshaket en de gasten bediend. Een emotioneel moment voor de duo’s en hun keuken- en zaalbrigade. In de finale nemen zij afscheid en blikken ze terug op hun – af en toe hobbelige – parcours. De zussen Chloë & Magali groeiden de voorbije maanden uit tot echte ondernemers en zetten in Strombowli culinaire kommetjes op tafel. Ook Jalapeño Loco van Miette & Willem evolueerde tot een finalewaardige pop-up, waarin de zuiderse beleving en krokante taco’s centraal staan.

De voorbije weken deelden verschillende bekende gasten zoals Hanne & Jaro, de Boxy-broers en Sven & Amanda hun ervaring al met de kijker. Ook de partners van juryleden Sergio Herman, Gert Verhulst en Sepideh Sedaghatnia spraken hun voorkeur uit. In de finale is het aan de jury zelf om kleur te bekennen… Wie mag voor hen Mijn Pop-uprestaurant 2016 winnen? Maar terwijl alle ogen de voorbije dagen gericht waren op de komst van de jury, beseften de duo’s niet dat er ook een topchef in de zaal zat die speciaal vanuit Londen werd overgevlogen. Ook hij deelt zijn mening met de kijker. Tot slot geven ook de pop-upbezoekers zélf hun ongezouten mening. De voorbije weken werden er in totaal 1.500 enquêtes verzameld van restaurantbezoekers, waarin zij duidelijk maken wat ze van hun lunch of diner vonden. Ook deze resultaten worden in de finale gedeeld met het publiek.

Pas wanneer de kijker alle informatie heeft gekregen gaat Mijn Pop-uprestaurant live en kan de stemming van start gaan. Dat gebeurt via vtm.be en de VTM-app. In het slotdeel krijgen de duo’s live de ontknoping te horen. Zij aan zij en in aanwezigheid van de jury wordt bekendgemaakt wie Mijn Pop-uprestaurant 2016 wint en naar huis gaat met 100.000 euro…

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM