Aalsterse fietskoerier bezorgt mattentaarten voor Tes Ter Oever

tes ter oeverTes Ter Oever laat leveringen mattentaartenslag over aan Aalsterse fietskoerier Cargo Alosta bezorgt leveringen mattentaartenslag Tes Ter Oever.

AKV Tes Ter Oever, een van de carnavalsgroepen die getroffen werd door de brand in de werkhallen, hield deze week hun jaarlijkse mattentaartenverkoop.
Meter van de carnavalsgroep, gemeenteraadslid Caroline De Meerleer, had het idee opgevat om de bestellingen te laten leveren via Cargo Alosta, het bedrijfje van Guy Teerlink, de eerste Aalsterse fietskoerier.

Caroline De Meerleer: “Iedereen die wel al eens dergelijke actie of taartenslag heeft georganiseerd weet dat het leveren steeds een hele karwei is. In een drukke stad zoals de onze verlies je met de wagen al gauw enkele uren. Toen ik las dat Guy, een persoonlijke kennis, een eigen fietskoerierdienst had opgestart, kreeg ik het idee om met hem samen te werken en een beroep te doen op Cargo Alosta.”
“Met het klimaatplan van de stad willen we de CO2-uitstoot verminderen, onder andere door meer mensen aan het fietsen krijgen. Als Aalsters gemeenteraadslid en “metjen” van Tes Ter Oever was dit dus het ideale moment om zelf het goede voorbeeld te geven. Ik laat de wagen aan de kant en samen met Guy bezorg ik op zaterdag een 50-tal bestellingen met de fiets, de snelste manier om je in ons stadscentrum te verplaatsen. Bovendien nog goed voor het milieu en de conditie.”

Guy Teerlink, zaakvoerder Cargo Alosta: “Op een snelle en bovendien milieuvriendelijke manier pakjes leveren aan bedrijven en particulieren. Dat is het idee achter mijn fietskoerierbedrijf Cargo Alosta. Het concept ontdekte ik op reis in Kopenhagen. Daar fietst nagenoeg iedereen en zijn er geen files te bespeuren. Je ziet overal fietskoeriers die hun pakjes vlot en efficiënt van punt A naar punt B brengen. Met de fiets kan je makkelijk overal door, ik maak gebruik van een E-Bullit cargofiets, en ben de enige in de regio.”

De leden van carnavalsgroep Tes Ter Oever waren tevreden met het initiatief: “Eetfestijn, taartenslag, kwis of fuif. Ieder weekend is er binnen het carnavalsmilieu wel iets te doen. “Gedieregoon van hier nor geer” omschrijft dit perfect. We zijn dan ook blij dat ons metjen en de fietskoerier kwamen meehelpen om al deze mattentaarten te verdelen.”

Wie graag gebruikmaakt van Cargo Alosta, kan terecht op www.cargoalosta.com of kan bellen naar 0473 86 83 82.