...

Professor overvallen in uitgaansbuurt te Antwerpen Zuid

verdachten

Professor overvallen in uitgaansbuurt te Antwerpen Zuid.

De politie vraagt, op verzoek van het parket van Antwerpen, om volgend opsporingsbericht te verspreiden:
Politie en parket zoeken deze man (robotfoto) die vorig najaar, samen met 2 jonge kompanen, een professor heeft overvallen in Antwerpen Zuid. De feiten gebeurden op 10 november 2015.

Die dinsdag, rond 22u50, was de professor, een 38-jarige man uit Antwerpen, op weg naar een vriend in de Admiraal de Boisotstraat. In de Beeldhouwersstraat werd hij plots langs achter bij de keel gegrepen. De greep was zo strak dat de man het bewustzijn verloor en op de grond viel. Hij herinnert zich dat er een man en een vrouw alles zagen gebeuren. De man wilde blijkbaar ter hulp komen.

Toen de professor weer bij bewustzijn kwam, merkte hij dat zijn portefeuille en gsm waren gestolen. Wat verderop in de straat zag hij 3 jongeren de buit verdelen.

Maar wanneer hij de confrontatie met de jonge dieven wilde aangaan, zwaaide één van hen met een koevoet. De professor had zware kwetsuren aan zijn hoofd. Hij werd met een dubbele schedelbreuk naar de spoeddienst gebracht en moest een week in het ziekenhuis blijven. Hij was lange tijd werkonbekwaam.

Op de beelden van bewakingscamera’s in de buurt van de feiten zijn 3 jongeren te zien. Ze gingen op het voetpad aan de Leopold de Waelplaats, t.h.v. restaurant Hippodroom, niet ver achter het slachtoffer. De speurders willen hen graag spreken.

Beschrijving daders
De oudste van de overvallers, de man met de koevoet, was rond de 20 jaar oud. Hij is van het Noord Afrikaanse type, slank gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Hij heeft lichtbruin krullend haar, een smal gezicht, uitpuilende ogen en eerder bolle wangen.
Hij was sportief gekleed. Hij droeg een rode sweater met een kap en een grijze joggingbroek. Hij had een oranje koevoet bij zich van zo ’n 50 cm lang.
Het slachtoffer schat de 2 handlangers amper 14 à 15 jaar oud. Eén van hen had een rugzak waarin de koevoet stak.

Meent u de man van de robotfoto te (her)kennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie.
Ook aan getuigen, ondermeer de man en de vrouw die de feiten hebben zien gebeuren, wordt gevraagd om contact op te nemen met de speurders.
Het koppel stond ongeveer ter hoogte van het restaurant FinJan op de hoek van de Leopold de Waelplaats en de Beeldhouwersstraat.

Tips: 0800 30300 en opsporingen@police.belgium.eu

getuige-verdachte

verdachten

robotfoto