20 jaar muziekfestival voor personen met beperkingen

rock voor specialsRock voor Specials: 20ste editie met Channel Zero, Clouseau, Arno en Daan 29 en 30 juni 2016 – Doornzele (Evergem)

Rock voor Specials, het muziekfestival voor personen met beperkingen wordt 20 jaar. Rock voor Specials ontstond 20 jaar geleden vanuit een reële behoefte. Want ook personen met een verstandelijke beperking zijn oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek. De vele Belgische festivals doen hun best om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, maar voor velen is de stap naar een ‘gewoon’ festival nog te groot.

Het festival is voor hen de oplossing. Twintig jaar geleden organiseerde vzw Den Dries, een voorziening voor personen met een verstandelijke beperking, voor het eerst Rock voor Specials. Rock voor Specials laat personen met een verstandelijke beperking genieten van hedendaagse (rock)muziek op een normaal open air festival en doorbreekt het cliché dat zij enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre. Op Rock voor Specials krijgt het publiek een echte festivalervaring met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping, aangepast aan hun specifieke noden.

De ticketprijzen voor het openluchtfestival houden ze bewust betaalbaar. Dat kan dankzij onze sponsors en de vele vrijwilligers. Tickets kunnen enkel gekocht worden door de voorzieningen of door personen met een verstandelijke beperking. En de 20ste editie is een record-editie, nog nooit eerder werden er zoveel tickets verkocht. Ieder jaar slaagt de organisatie er in om de bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk. Alle Belgische topgroepen stonden al één of meerdere keren op onze affiche en willen na afloop maar één ding: terugkeren. In een ideale wereld zou een festival als Rock voor Specials overbodig moeten zijn. Met zijn ruim 3000 bezoekers per dag bewijzen de inrichters echter dat er nog steeds nood aan is.

Programma: zie www.rockvoorspecials.be