Gaston Berghmans overleden

gastonMet grote spijt verneemt MEDIALAAN het overlijden van Gaston Berghmans. De legendarische acteur en komiek was in maart nog 90 geworden.

In de eerste plaats bieden medewerkers en directie van MEDIALAAN hun innige deelneming aan Gastons echtgenote Jenny, dochter Chantal en schoonzoon Paul.

MEDIALAAN wil Gaston Berghmans vooral ook bedanken voor alle mooie tv-momenten de voorbije 27 jaar. Gaston was één van de pioniers van VTM. Hij had er al een bijzonder succesvolle carrière van 30 jaar opzitten, toen hij in februari 1989 samen met zijn kompaan Leo Martin de heel onzekere overstap maakte naar VTM. Het werd het begin van een enorm succesverhaal.

Stand-upcomedy, sketches, en typetjes, het was een mix die aansloeg bij de Vlaamse kijkers. ‘De Gaston en Leo’ -show brak records en was in 1993 het best bekeken Vlaamse programma van het jaar. Ook na het overlijden van Leo Martin bleef hij solo scoren met ‘De Gaston Berghmansshow’ en, samen met Jan Van Dyke en Carry Goossens, in ‘Twee Straten Verder’. Verrassen deed hij dan weer als acteur in de sitcom ‘Dennis’ waar hij de grootvader van Axel Daeseleire speelde.

De humor van Gaston is tijdloos. Ook de jongere generatie blijft ervan genieten. Dat bewijst ook het blijvende succes van zijn shows en sketches die nog regelmatig bij VTM worden herhaald. Laatst nog met de nieuwe compilatie Gaston 90 naar aanleiding van zijn 90ste verjaardag.

Met Gaston Berghmans verliest de Vlaamse tv-wereld één van zijn grootste iconen. Joske Vermeulen woont niet langer aan de Trammezandlei in Deurne …