Aalst – De Fietserij opent op nieuwe locatie Cimorne

de fietserijDe Fietserij groeit en opent op 9/05 op nieuwe locatie ‘Cimorné’

Wat een aantal jaren geleden startte als een klein project voor herstel van tweedehandsfietsen van De Kringwinkel, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Aalst. De Fietserij is ondertussen trendsetter voor alles wat met fietsen te maken heeft. Je kan er terecht voor herstellingen, aankoop van tweedehandsfietsen, huur van nieuwe (elektrische) fietsen maar vooral het maken van fietsen op maat is hun handelsmerk. Oude fietskaders worden volledig op vraag en volgens voorkeur van de eigenaar omgetoverd tot unieke tweewielers. Steeds meer klanten en fietsen vinden de weg waardoor de huidige werkplaats op Tragel 5 te klein is geworden.

Maandag 9 mei opent de Fietserij daarom haar deuren op een nieuwe locatie in de Alfred Nichelsstraat 14, in het voormalig gebouw van De Kringwinkel. Je kan er nog steeds terecht voor herstel en verhuur maar het aanbod wordt gevoelig uitgebreid met fietsen van het Belgische merk Achielle en Creme cycles, originele fietsaccessoires en vintage fietstruitjes.

Maar de Fietserij ambieert meer. Het grote gebouw in de A. Nichelsstraat, ooit nog glashandel Pané, wordt een broedplaats voor lokaal vakmanschap. Verschillende ruimtes worden onderverhuurd als atelier voor schrijnwerkers, een pakjesdienst met bakfiets en een barbier/kapper. Je zal er kunnen lunchen en koffie drinken bij de Bevoorrading en kunnen genieten van luchtplanten en terrariums, werk van Drift. Zelf liet de Fietserij op het nieuwe adres een houten wielerpiste bouwen. De moeite om naar te kijken maar ook bedoeld om op te fietsen! Verschillende evenementen, waaronder het volgen van de tour de France op een groot scherm, zullen deze zomer alvast voor de nodige animatie zorgen.

De overkoepelende naam voor al deze activiteiten ? Cimorné ! Het verwijst naar de originele gevelbezetting van het gebouw, een mix van cement en gekleurde glasstukjes. Tom Calloens: “Deze naam staat al in mooie art deco letters op de voorgevel en bovendien vonden we het een mooie symbolische vergelijking. Net zoals onze gevel is dit gebouw een verzameling van allemaal verschillende lokale ondernemers die elk met hun eigen kleur bijdragen aan dit project.”

De Fietserij zal gesloten zijn van 5 tot 7 mei. Op maandag 9 mei iedereen welkom.
Openingsuren: elke werkdag doorlopend van 9u – 17u30. Donderdag tot 19u. Zaterdag van 9u tot 15u30.
www.fietserij.be / www.cimorne.be