In Aalst schakelen ze op de ring een versnelling hoger

0
379
ring aalst

ring aalstIn Aalst schakelen ze op de ring een versnelling hoger. Extra hinder op kruispunt Siesegemlaan/Gentsesteenweg in Aalst

De werken op de ring in Aalst schakelen vanaf 9 mei een versnelling hoger met extra hinder voor het verkeer als gevolg. Er zal minder capaciteit zijn op de Siesegemlaan richting E40 en op de Gentsesteenweg. Wie met de (vracht)wagen komt, moet rekening houden met extra wachttijden. Het agentschap raadt aan om gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer en/of de verschillende carpoolparkings.

Verkeer op de Siesegemlaan (R41) richting E40
Vanaf 9 mei rijdt het verkeer op de stadsring richting E40, tussen het kruispunt met de Gentsesteenweg (N9) en de Merestraat, tien dagen lang over één rijstrook. Vanaf 23 mei moet het verkeer in die zone door de middenberm naar de andere zijde van de Siesegemlaan (R41). Daar zijn in beide richtingen twee versmalde rijstroken.

Verkeer op Siesegemlaan (R41) richting viaduct
Van 17 mei tot 20 mei legt de aannemer nieuwe asfalt aan op de stadsring tussen de Kwalestraat en de (nieuwe) Merestraat. Het verkeer rijdt hier over één rijstrook richting kruispunt met de Gentsesteenweg (N9). Vooral tijdens de spitsuren zal dit voor extra wachttijd zorgen.

Verkeer op Gentsesteenweg (N9)
Op 12, 13, 17 en 18 mei verwacht het agentschap grote verkeershinder op de Gentsesteenweg (N9) ter hoogte van het kruispunt met de Siesegemlaan (R41). De aannemer werkt twee keer twee dagen, telkens op een zijde van de Gentsesteenweg. Verkeer op de Gentsesteenweg (N9) blijft steeds in beide richtingen mogelijk, maar de capaciteit van de weg zal sterk verminderd zijn. Hou rekening met extra wachttijden, ook buiten de spitsuren.

Daarna, vanaf 19 mei, gaat de bypass van de N9 vanuit Erpe-Mere naar de stadsring (R41) richting E40 dicht.

Hinder vermijden
Aalst blijft bereikbaar tijdens deze werken. Toch is het belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan:
Alle info over de werken is te vinden op www.ringaalst.be.
Wie met de auto of vrachtwagen komt, kan de werfzone tijdens de spitsuren best zo veel mogelijk mijden.
Wie voor de fiets kiest, kan een van de goed bewegwijzerde omleidingen van en naar de stad gebruiken.
Ook het openbaar vervoer, al dan niet in combinatie met een van de carpoolparkings, is een goed en milieuvriendelijk alternatief!