BEVERGEM wint 3 Vlaamse televisiesterren

de wereldvredeBEVERGEM WINT 3 VLAAMSE TELEVISIE STERREN – Beste humorprogramma – Beste Actrice (Ann Tuts) – Beste Scenarist Fictie

Bevergem is in De Panne de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Vlaamse Televisie Sterren. De eigenzinnige en succesvolle comedy van productiehuis de Wereldvrede en Canvas werd bekroond als Beste Humorprogramma. Daarnaast wonnen Bart Vanneste, Dries Heyneman, Wannes Cappelle en Gilles Coulier samen de Vlaamse Televisie Ster voor Beste Scenarist Fictie. En Ann Tuts mocht de Televisiester voor Beste Actrice mee naar huis nemen voor haar rol van Martine.

De achtdelige reeks Bevergem werd vorig najaar uitgezonden op Canvas. Bevergem gaat over het gelijknamige West-Vlaamse dorp en zijn excentrieke inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Wanneer de bekende stand-upcomedian Freddy De Vadder op een dag in het dorp komt wonen, is het hek van de dam. Bevergem was een van de best bekeken Canvas-programma’s ooit, met bijna 700.000 kijkers en 25% marktaandeel (live en uitgesteld kijken).

Bevergem won onlangs ook al de Ha! Van Humo en de Cutting Edge Award voor Beste Fictie. Eerder deze week nog werd de reeks internationaal genomineerd voor een Rockie Award in de categorie Comedy Series op het Banff World Media Festival in Canada, een van de meest vooraanstaande competities voor televisie en digital content.

Bevergem kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz.

Om de Televisie Sterren voor Bevergem te vieren heeft canvas.be de reeks opnieuw integraal online gezet.