...

Afloop van Blind Getrouwd

Afloop van Blind Getrouwd

Stijn & Nuria dolgelukkig samen, Geert & Daisy besloten te scheiden, Jonas & Inge na lange twijfel toch uit elkaar

Twee koppels bleven getrouwd, één besloot de wegen te scheiden. Dat was de eindbalans van Blind Getrouwd, vijf weken nadat de koppels mekaar voor het eerst ontmoetten. Zowel Stijn & Nuria als Jonas & Inge besloten samen te blijven. Bij Geert & Daisy sloeg de vonk niet over en dus beslisten zij uit mekaar te gaan.

Het zag er dus goed uit voor twee van de drie koppels van Blind Getrouwd. Stijn & Nuria waren verliefd en twijfelden niet om getrouwd te blijven. Jonas & Inge zaten nog met twijfels, maar zagen voldoende potentieel om een toekomst samen een kans te geven.

Vijf maanden nadat ze trouwden zonder mekaar ooit gezien te hebben, gingen de camera’s opnieuw langs bij de getrouwde koppels. Stijn & Nuria zijn dolgelukkig samen en betrokken recent een nieuwe woonst samen, jammer genoeg vroegen Jonas & Inge na lang twijfelen en hard werken de voorbije week de scheiding aan.

STIJN EN NURIA BLIJVEN GETROUWD

STIJN EN NURIA foto vtm

“Ik ben er zot verliefd op” (Nuria) en “Ik zie haar echt graag. Ik ben zeer tevreden dat ik hieraan heb meegedaan en dat ik Nuria heb leren kennen. Ik had nooit gedacht zo’n band met iemand te krijgen op zo’n korte tijd. Ik ben zeer gelukkig met Nuria” (Stijn).

Vijf weken na het experiment was het duidelijk voor het volgens Vlaanderen schattigste koppel: ze zien een toekomst samen en blijven getrouwd. Ook vijf maanden na hun jawoord gingen de camera’s nog eens langs voor een terugblik op het experiment. De tortelduifjes zijn nog steeds gelukkig samen en trokken recent in in hun nieuwe woonst. Stijn en Nuria blikken volop vooruit én geven ook iets prijs over hun huwelijksnacht, enkele uren nadat ze mekaar voor het eerst zagen.

Nuria: “We hebben het de hele tijd verzwegen, maar eigenlijk hebben we al gekust de eerste huwelijksnacht. Ik denk om een beetje te voelen welk vlees we in de kuip hadden (lacht). We waren ik weet niet hoe nerveus en zagen het totaal niet zitten om te gaan slapen, dus hebben we goed gedronken. Toen ik Stijns paginalange brief heb gelezen, heb ik hem eerst een kus gegeven en dan heeft mij teruggekust. En dan zijn er plots lampen op de grond beginnen vallen enzo, maar we hebben enkel gekust! (lacht)” 

Tegen Stijn zegt ze: “Ik ben echt wel smoorverliefd op u, en elke dag meer en meer. Plots ben je zo aantrekkelijk in mijn ogen en geen nerd of een stijve hark meer zoals ik op het eerste zicht dacht. En een toffe gast, een toffe man.”

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor het koppel, dat zeker kinderen wil maar eerst de tijd wil nemen om rustig van mekaar te genieten.

JONAS EN INGE BLEVEN GETROUWD, MAAR GINGEN VORIGE WEEK UIT MEKAAR

JONAS EN INGE foto vtm

Jonas en Inge kenden een vliegende start, maar werden daarna heen en weer geslingerd tussen ups en downs.

Vijf weken na hun eerste ontmoeting vertelde Inge aan experte Margo dat zij en Jonas getrouwd willen blijven: “We hebben een paar dipjes gehad, maar ik blik terug op die weken als een positieve ervaring waar ik veel uit geleerd heb. We hebben ons de voorbije vijf weken echt wel goed geamuseerd. We hebben besloten om getrouwd te blijven omdat we er toch potentieel in zien. Ik wil er ook nog even bij zeggen dat we alle experten nog eens extra willen bedanken want jullie hebben het allemaal in gang gestoken en zonder jullie was het niet gelukt. Bedankt dat jullie ons hebben samengebracht.”

Het koppel werkte hard aan de relatie, maar het mocht niet zijn. Vorige week beslisten Jonas en Inge alsnog de scheiding in te zetten. Met spijt blikken ze terug.

Inge: “Als je de tweede keer ja hebt gezegd, besef je dat er nog een vervolg is en dan werd het voor mij pas echt. Ervoor was het nog een experiment: misschien werd het iets, misschien niet. Dan zijn Jonas en ik parttime in Berchem gaan wonen op ons gezamenlijke appartement, en parttime terug thuis om een combinatie te krijgen. We hebben ons de voorbije maanden keigoed geamuseerd en ik heb nu een beetje spijt dat we niet samen zijn blijven wonen toen.”

Jonas vult aan: “Toen kon het niet anders dan dat we apart gingen wonen. Er was niet genoeg op dat moment om de grote beslissing te nemen om er te blijven wonen, en dan zat ik ook met mijn huis hier in Nederland. Dat zou ik moeten verkopen en dat was een te groot obstakel.”

Inge: “We waren toen nog niet zeker genoeg om die stap te wagen. Achteraf gezien denk ik dat dat niet de juiste beslissing was, maar spijt komt te laat. Als je weet waar we nu staan, was dat wel verkeerd denk ik. Dan had het beter kunnen zijn, hadden we wel nog blijven samenwonen.”

GEERT EN DAISY VROEGEN OP HET EINDE VAN HET EXPERIMENT DE SCHEIDING AAN

GEERT EN DAISY foto vtm

Geert en Daisy beseften gedurende de hele rit dat ze op papier erg goed samen pasten, maar de vonk bleef uit. Zij besloten na vijf weken dan ook hun wegen te scheiden.

Daisy: “Het was een avontuur. Met veel ups en downs denk ik. Ik denk dat onze mening over samen blijven of niet, een beetje verschillend is. Geert is toch niet echt wat ik zocht en ik zag na deze vijf weken ook niet veel potentieel in een relatie dus voor mij is het eerder een neen. Maar spijt heb ik zeker niet, de kans dat het goed uitdraaide  trok me over de streep. De experten hebben mij met Geert de man bezorgd met wie ik een perfecte match vormde op papier, maar in de praktijk geeft dit natuurlijk nog geen 100% garantie op slagen, daar was ik me wel van bewust. Het was een supergoede kans om het op die manier te proberen en ik vind dat je in het leven af en toe risico’s moet nemen. Blind Getrouwd is een avontuur dat ik nooit zal vergeten.”

Geert: “Ik vind het te kort om na vijf weken al te oordelen, maar ik weet dat ik fysiek Daisy’s type niet ben en dat ze geen gevoelens heeft, dus dan wordt het al moeilijk. Ik zie er wel potentieel in. We hebben zaken gemeen die ik belangrijk vind dus ik had dat liever nog wat tijd gegeven, want na deze weken durf ik in alle eerlijkheid niet zeggen dat ik Daisy ken. Ik heb ook geen spijt dat ik eraan heb meegedaan, ik heb gewoon spijt van hoe het afgelopen is. Ik geef toe dat op papier, theoretisch, de experten twee mensen hebben samengebracht die goed bij mekaar passen, maar Daisy ging er meer van uit dat dat er moest zijn binnen de vijf weken.”

OPROEP VOOR EEN EVENTUEEL TWEEDE SEIZOEN VAN BLIND GETROUWD

Ben je 25 of ouder, en heb je de ware nog niet gevonden? Wil jij je op basis van de wetenschap laten matchen door een team van experten? Meld je dan nu aan voor dit unieke relatie-experiment op vtm.be

De volledige afleveringen van Blind Getrouwd kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.