Concert jongerenkoor Furiakanti

arte musicaleRhythm of Life – concert van jongerenkoor Furiakanti

Op 30 april verzorgen de frisse, jonge stemmen van jongerenkoor Furiakanti een bruisend lenteconcert. Op het menu staan zowel opgewekte als ingetogen hedendaagse koorwerken met als leidraad het ‘Ritme van het leven’, een bron van muzikale energie. Een concert vol muzikaal enthousiasme gebracht door 45 aanstekelijke jonge stemmen.

Furiakanti werd in 1998 opgericht door onze dirigent Steve De Veirman. Kinderen en jongeren van 7 tot 15 jaar vormen een sterke en gezellige groep waar een leuke sfeer heerst. Samen zingen ze allerlei werken in de meest vreemde talen: Spaans, Hongaars, Russisch … Die talen zijn trouwens erg handig wanneer Furiakanti op concertreis gaat. Samen met kamerkoor Furiant, jeugdkoor Furiosa en het jeugdorkest Forza Muzica bekronen alle muzikanten het werkjaar met een concertreis die tot ver buiten onze landsgrenzen gaat. Tijdens die week worden één of meerdere optredens gecombineerd met een gezellige mix van cultuur en ontspanning.

Furiakanti repeteert wekelijks op zondagochtend. Tijdens het koortornooi in februari 2014 behaalde het jongerenkoor een mooie eerste divisie.

Wat? Een concert van jongerenkoor Furiakanti
Wanneer? Op 30 april 2016
Waar? In de Livinuszaal van het Sint-Lievenscollege te Gent
Organisatie: Arte Musicale vzw – Jongerenkoor Furiakanti
Dirigent: Steve De Veirman