Poging verkrachting in GENT

gentPoging verkrachting in GENT

Op verzoek van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, verspreidt de politie volgend opsporingsbericht :

Op zondagochtend 14 februari 2016 is een jonge vrouw het slachtoffer geworden van een poging tot verkrachting in Gent.

De vrouw kwam omstreeks 06.15 uur terug van een nachtje stappen. Op weg naar haar wagen werd ze in de Bagattenstraat lastig gevallendoor een man. Hij sprak haar aan in het Engels en probeerde haar op de mond te kussen.

Het slachtoffer duwde de man steeds van zich af zo hard dat ze haar evenwicht verloor en op de grond viel. De dader ging op het slachtoffer zitten en betaste haar. De vrouw probeerde steeds om recht te komen waarop de dader heel agressief werd. Hij sloeg haar neer en beet in haar kaak.
Plots werd de dader opgeschrikt door de stem van een jongeman die vroeg wat er aan de hand was. Hierop vluchtte de dader weg.

De getuige heeft het slachtoffer begeleid naar haar wagen.
De onderzoekers zouden heel graag deze man willen spreken. Hij kan belangrijke informatie hebben over de dader.
Hij vertelde aan het slachtoffer dat hij die morgen naar de bakker was geweest om croissants voor zijn vriendin om haar te verrassen voor Valentijn. Hij vertelde ook dat hij 20 jaar was. Hij moet ongeveer 1m90 groot zijn en droeg die ochtend een zwarte muts en een zwarte jas.

Het slachtoffer kon ook een beschrijving geven van de dader (robotfoto)
De dader is vermoedelijk rond de 30 jaar oud, heeft kort donker haar en een getaande huidskleur. Hij is ongeveer 1m80 groot en had een geblokte lichaamsbouw. Hij droeg die avond vermoedelijk een gele T-shirt.

Herkent u de man op de robotfoto of heeft u meer informatie over de feiten neem dan contact op met de politie op het gratis nummer op het gratis nummer 0800 30 30 0 of via [email protected]

Ook aan de jonge man die het slachtoffer heeft geholpen wordt gevraagd zich te melden bij de politie.