Laatste kans bijwonen Schlagerfestival 2016

0
1517

De laatste kans tot het bijwonen van het Schlagerfestival 2016 is enkel vandaag nog en morgen. Wij kregen de première reeds te zien afgelopen vrijdag 25 Maart in de Ethias Arena in Hasselt. “Even alle zorgen vergeten en genieten van de mooie dingen van het leven”, dat was de algemene teneur die vrijdagavond overheerste bij de artiesten en het publiek. De vraag van de organisatie om vroeger te komen dan voorzien, werd door het publiek goed opgevolgd, waardoor er geen lange wachtrijen waren bij de toegangscontroles.
Image00080
Voor aanvang van de optredens verscheen de tekst ‘We Are Belgium’ met de hashtag #StayStrong. Het publiek reageerde met een sereen, langgerekt applaus. Ook de artiesten zelf die we te spreken kregen vertelden allemaal hetzelfde:”Natuurlijk dacht iedereen aan de aanslagen in Zaventem en Maalbeek, maar de mensen kwamen om zich te vermaken en alle kommer en kwel te vergeten”. En daar zouden de aanwezige artiesten echt hun best voor doen zo vertelden ze ons.

Omstreeks 20.30u begon de jaarlijkse hoogmis voor de schlager liefhebbers, het waren de Romeo’s die de aftrap gaven met het een feestmedley van zichzelf en bij Viva De Romeo’s zong en schreeuwde iedereen luidkeels mee. investeren en vernieuwen, dat is wat Het Schlagerfestival blijft doen, ook in het 11de jaar. Het indrukwekkende podium was een speeltuin voor de band, de artiesten en de dansers.
Image00446
Dankzij de nieuwste technologieën op het vlak van licht en geluid, oogde het geheel fris, eigentijds en interactief. “De tekstbalkjes op de schermen lokten ongelooflijke reacties uit bij het publiek regelmatig weerklonken er ooo’s en aaa’s van verbazing. “Het is één van de voorbeelden hoe wij als organisatie blijven streven naar de totaalbeleving. Dat willen wij onze festivalbezoekers meegeven, waardoor elk optreden meteen ook een unieke ervaring wordt voor hen en voor onze artiesten.” aldus één van de organisatoren.

De jaarlijkse instroom van nieuwe festivalbezoekers, gecombineerd met de vele habitués, bezorgt het festival een verjonging en een groei in de bezoekcijfers. “Het is toch prachtig om te zien wat er hier gebeurt vandaag. Hoe mensen de kans nemen om even hun zorgen te vergeten”, zegt Belle Perez, die samen met levende legende Rob de Nijs én Lissa Lewis voor het eerst van de partij is. Lissa beaamt de unieke ervaring volmondig: “Ik moet zeggen dat ik best wel zenuwachtig was.
Image00297
(Lissa lewis)
Het is de eerste keer dat ik op zo’n groot podium sta en voor zoveel mensen mag optreden. Als ik zie hoe ik hier word opgevangen, door de organisatie, de collega-artiesten én het publiek, dan kan je alleen maar dankbaar zijn.” Ook dat werd door de nieuwe presentator Kürt Rogiers volledig onderschreven. Morgen en overmorgen wordt er opnieuw geschlagerd in de Hasseltse Ethias Arena. Na het geslaagde openingsweekend, hebben de organisatoren alles in gereedheid gebracht om er opnieuw twee unieke voorstellingen van te maken, met spraakmakende verrassingsgasten.

Er werd de afgelopen shows volop meegezongen en gedanst tijdens de onaangekondigde optredens van The Lynn Sisters, 2 Fabiola en Klubbb3. Ook Florian Silbereisen – die de groep Klubbb3 vormt, samen met onze Christoff en Jan Smit – was onder de indruk: “Wat een sfeer. Het Schlagerfestival doet mij echt denken aan de grote Duitse tv-shows, waar er ook zoveel mensen enthousiast meedoen. Ik ben wel onder de indruk dat iedereen zo dol is, zelfs tijdens een middagvoorstelling en op Paasmaandag. Dat doet mij een groot plezier.”
Image00431

Dit weekend zijn er opnieuw twee surprises. “Vrijdagavond wordt echt iets speciaals. Vorige week openden we met 2 Fabiola en morgen wordt het weer een naam die je niet meteen zou verwachten op ons festival. Dansbare, verbredende muziek is de beste omschrijving”, klinkt het bij de organisatie. Wie Het Schlagerfestival 2016 dit jaar nog wil meemaken, krijgt vanavond (en dat is geen 1 aprilgrap) en morgenavond nog één kans, want voor de voorstelling van 20u30 zijn er aan de kassa nog een beperkt aantal tickets beschikbaar. En dan is de jaarlijkse hoogmis van de schlager alweer voorbij. Wij kijken in ieder geval al uit naar de 12 editie in 2017.

Meer info over Het Schlagerfestival 2016 kan je vinden op www.hetschlagerfestival.be

HET SCHLAGERFESTIVAL 2016 – met Christoff, Jan Smit, Roxeanne & André Hazes Jr., Lindsay, De Romeo’s, Belle Perez, Bart Kaëll, Lissa Lewis, Laura Lynn, headliner Rob de Nijs, bij elke show een andere verrassingsgast en presentator Kürt Rogiers; in Ethias Arena Hasselt op vrijdag 1 en zaterdag 2 april om 20.30 uur.. Show met staanplaatsen op het middenplein op 2 april. Kaarten: € 28, € 38 en € 43 (vanaf 50 personen: € 3,50 korting per kaart, vanaf 250 personen: € 5 korting per kaart, vanaf 500 personen: € 7 korting per kaart) via www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be, www.teleticketservice.com, 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (ma t/m za, 09.30-19.00 uur). Groepskortingen via [email protected] VIP-arrangementen via [email protected]

Het Schlagerfestival is een organisatie van PSE-Belgium en Medialaan
www.hetschlagerfestival.be – Meer foto’s bekijken, klik hier