Geraardsbergen en Muur internationale trekpleister

0
507

geraardsbergenGeraardsbergen en Muur internationale trekpleister

Geraardsbergen in de Vlaamse Ardennen is een paradijs voor fietsers en wandelaars: rustig langs het water van de Dender of op en af stevige kuitenbijters als de Muur of de Bosberg, elke fietsliefhebber en wandelaar vindt er wel zijn gading. Even op adem komen of bijtanken vormt geen probleem: de lekkere streekbieren, onweerstaanbare mattentaarten en gezellige terrassen bieden een welgekomen rustpauze na gedane inspanningen.

Toerisme Vlaanderen zet daarom in op het promoten van Vlaanderen in het algemeen en de Vlaamse Ardennen in het bijzonder als ideale all-in fietsbestemming, onder meer via een internationale perstrip. Op uitnodiging ontdekken een 40-tal fietsfanaten van overal ter wereld al fietsend onze stad en streek. De deelnemersgroep bestaat enerzijds uit winnaars van de wedstrijd Ride Like a Flandrien, en anderzijds uit een aantal journalisten en fotografen van internationaal gerenommeerde wielermagazines en -blogs. Op het programma vrijdag staat een ritje van dik 70 km, waarbij het gezelschap om 10 uur op de Markt verwelkomd wordt door Toerisme Vlaamse Ardennen en Visit Geraardsbergen voor een mattenaart. Om 14 uur wordt de groep verwacht aan de Oudenbergkapel, waar de fietsen gezegend zullen worden.

De Geraardsbergse Muur wordt wereldwijd beschouwd als iconisch en mythisch. Ook andere (multi-) sporten maken veel en graag gebruik van het monument, zowel voor wedstrijden als trainingen. Zo worden dit jaar opnieuw de slotetappes van de Eneco Tour (25/9) en de Lotto Belgium Tour (9/9) in Geraardsbergen gereden. Verder start ook de indrukwekkende Transcontinental Race, een self-supported ultra-cycling wedstrijd door Europa, opnieuw op de Muur (29/7). Daarnaast passeren er zo goed als dagelijks kleinere evenementen als wielerwedstrijden, tourtochten, wandelingen… . Uitkijken ook naar de Motorrondrit en -wijding (19/6) met een uitzonderlijk voor die dag voor motoren toegankelijke Muur, de indrukwekkende Manneken Pis Trailrun (27/8), de Muurchallenge (4/9) en niet in het minst de (halve, sprint-, en trio) Triatlon Geraardsbergen (3/7).