Bestuurswissel bij N-VA Herzele

0
791
nva herzele

nva herzeleMomenteel worden er door N-VA over heel Vlaanderen bestuursverkiezingen georganiseerd.

In Herzele werd het nieuwe bestuur al verkozen en intussen werden ook alle bestuursfuncties verdeeld. Koenraad De Decker, aftredend ondervoorzitter wordt nu voorzitter van de partij. Filiep Van Driessche wordt ondervoorzitter. Toon De Bock, de aftredend voorzitter, wordt secretaris van de partij. Koenraad en Toon zetelen ook in de OCMW-raad in Herzele. Zij zullen de lokale afdeling naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 leiden.
De nieuwe voorzitter wil de partij verder lokaal verankeren. “Niet onbelangrijk voor de N-VA” zegt Koenraad. “De partij groeide spectaculair, scoorde op alle niveau’s, ook lokaal. Het nieuwe bestuur moet dit succes zien te bestendigen en de partij lokaal verder uitbouwen. Ik kijk er naar uit om met de nieuwe bestuursploeg aan de slag te gaan”.
Vera Scheppers blijft penningmeester, Edwin Vanrumbeke wordt verantwoordelijk voor de website, samen met Dirk Ruebens, oud voorzitter van N-VA Sint-Amandsberg. Patricia Van Ruyskensvelde, fractieleider van N-VA wordt ledenverantwoordelijke en Rony Stroobandts wordt de nieuwe organisatieverantwoordelijke.

Toon De Bock, de aftredend voorzitter wordt dus de nieuwe secretaris van de partij. De Bock is sinds augustus aan de slag als adviseur Welzijn, Volksgezondheid en Gezin voor Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans.
De afgelopen 2 jaar heb ik veel tijd en energie gestopt in onze lokale afdeling, zegt Toon.
“Ik zet nu een stapje opzij zodat ik mij kan focussen op mijn werk binnen de Vlaamse regering. Natuurlijk blijf ik ook lokaal actief en wil ik mijn politieke ervaring en netwerk maximaal gebruiken om de partij lokaal te ondersteunen. Ik ben blij met de keuze van Koenraad als nieuwe voorzitter. Volgens mij gaat hij dat zeer goed doen. Ik kan dus met een gerust gemoed de fakkel overdragen”.