Twee maal vol sportpaleis voor afscheid Sven Nijs

Twee maal een vol sportpaleis en dit maal niet voor een internationale zanger of muziekgroep, maar voor een sportman. Niemand minder dan veldrijder Sven Nijs slaagde er in twee maal het volledige Sportpaleis in Antwerpen te laten vollopen op zater- en zondag 5 en 6 Maart. En of het feestje geslaagd was hoeven we u alvast niet zelf te vertellen. Dat kon iedere aanwezige voor zichzelf uitmaken. Met deze tweedaagse sloot “de kannibaal van Baal” definitief zijn carriére van sportman af. En het moet gezegd ondanks zijn vele titels en een overweldigende sport loopbaan bleef Sven zijn eenvoudige zelve.
Image00007
Het waren presentatoren Peter Van de Veire en Michel Wuyts die de honneurs waarnamen om hem een gezonde mix van hartverwarmende begroetingen van oude en minder oude bekenden voor te schotelen. Samen met 18.000 toeschouwers werd de topveldrijder er in de bloemetjes gezet door zijn voltallige entourage, maar zelf verzorgde hij ook mee de show door samen met zijn gewezen concurrenten deel te nemen aan enkele spectaculaire wielerproeven. Zoals een heuse geïmproviseerde veldrit, een rit tegen de tijd, verspringen met de fiets.
Image00017
Ook waren er oude BMX’ers en trial bikers (vrienden van Sven) die enkele kunstjes op hun BMX ten beste gaven waaronder enkele spectaculaire acts van onder meer Kenny Belaey. Ook Sven liet zich niet onbetuigd en ging met een BMX fiets op zijn achterste wiel staan wippen luid aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek. Maar de immer koele Sven kreeg het toch even moeilijk en hield het niet droog bij de lovende woorden van achtereenvolgens zijn ouders gevolgd door zijn zoon Thibau. Het typeert Nys ook helemaal toen hij de moeder van Thibau dankte voor hun prachtige zoon.
Image00046
Het geheel werd afgesloten met een klein schlagerfestival dat pas in de vroege uurtjes werd afgesloten. Gasten van de avond waren o.a Yves Segers, Sam Gooris, Jettie Palettie, Christoph…
Vlaanderen heeft daarmee definitief afscheid genomen van hun held veldrijder Sven Nijs. Maar zoals iedereen wel weet zal hij nog opduiken in het veldrijden als ploegleider en nog meer als supporter van zijn eigen zoon Thibau. daarmee komt er een einde aan een alom geliefd mens en sportman. Sven het ga je goed, we zullen je missen.
Image00028