Zo zien de zes pop-uprestaurants eruit

0
812

Zo zien de zes pop-uprestaurants eruit, deze zijn vanaf vrijdag 18 maart 2016 open voor het grote publiek

Op donderdagavond 17 maart 2016 worden de zes pop-uprestaurants officieel geopend in de verschillende steden. Vanaf vrijdag 18 maart 2016 kan ook het grote publiek komen smikkelen in Bikke & Smooz en Jalapeño Loco in Antwerpen, L’Oro Nero en Kommáti in Genk en Stombowli en Mémé Gusta in Kortrijk. Benieuwd hoe de pop-ups eruitzien en wat ze zullen serveren? Hier alvast een voorsmaakje.

ANTWERPEN

Gezond ontbijten en lunchen in Bikke & Smooz

1mpur_s3_portret_caroline-gillian-03

Caroline & Gillian zullen elke dag de zon zien opkomen aan de Schelde want zij openen als enige pop-up hun deuren voor het ontbijt. Vanaf 08.00 uur kan er gesmuld worden van o.a. een Brusselse wafel gepimpt met snijbiet, gegrilde pompelmoes en pesto van oregano. Ook verse, eigenzinnige smoothies staan op het menu. Gezond ontbijten en lunchen gebeurt aan grote houten tafels tussen planten en kruiden. Gerechten worden geserveerd in handgemaakte potjes.

Jalapeño Loco serveert taco’s in kleurrijk decor

2mpur_s3_portret_miette-willem-03

Het vrolijke logo doet al vermoeden dat het interieur van Jalapeño Loco kleurrijk en vrolijk is. Van zoveel kleur wordt elke bezoeker instant blij, maar ook op het bord toveren Miette & Willem zomerse gerechten. Samen met hun Peruaanse chef serveren ze krokante taco’s en frisse ceviches met in de aanslag: cactussen en sombrero’s. Het beste van Zuid-Amerika is te vinden op de Gedempte Zuiderdokken.

GENK

Honderden Italiaanse boeken tegen de muur in L’Oro Nero

3mpur_s3_portret_myrthe-giordano-03

Myrthe & Giordano gingen al inspiratie opdoen bij enkele bekende Italiaanse chefs en serveren vanaf vrijdag 18 maart 2016 hedendaagse Italiaanse gerechten en zelfs zoete pizza’s als dessert. Koperkleurige lampen en details, hout en honderden Italiaanse boeken zorgen voor een warm interieur.

Kommáti kleurt wit en blauw

4mpur_s3_portret_sven-amanda-03

Bij Sven & Amanda wanen gasten zich onmiddellijk op een Grieks eiland. Kommáti kreeg een licht interieur met blank hout, witte muren en stoelen en blauwe details. Origami aan het plafond zorgt voor een speelse touch. Sven serveert authentieke Griekse gerechten zoals souvlaki, pijlinktvis en tzatziki terwijl Amanda cocktails met een vleugje vakantiegevoel serveert.

KORTRIJK

Strombowli zet Tiny, Small, Big & Sweet Sicilian bowls op het menu

5mpur_s3_portret_chloe-magali-03

De Limburgse zussen hebben hun draai gevonden in Kortrijk. Zij serveren al hun Siciliaanse gerechten in kommetjes. In het interieur zijn er verwijzingen naar de Siciliaanse vulkaan, maar ook kleur en verschillende prints. Een hedendaagse, kleurrijke look voor Chloë en Magali.

Mémé Gusta: bij grootmoeder in de living

6mpur_s3_portret_jan-nele-03

Terwijl de zussen kozen voor een zeer hedendaagse look, gaan Jan & Nele terug in de tijd. Eten wordt gedaan in grootmoeders living, met oude foto’s en vintage servies tegen de muur. Ook op de menukaart staan er alleen maar Vlaamse klassiekers zoals karnemelkstampers, paling in het groen en een frisco als dessert. Op de drankenkaart enkel bieren en wijnen uit België.

Een tafeltje reserveren in één van de pop-ups kan via vtm.be. Meer informatie over de pop-ups, openingsuren en menukaarten is ook terug te vinden in de VTM-app.

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM