Dit weekend opnieuw sterke hinder op E40 richting kust

e40Dit weekend opnieuw sterke hinder op E40 richting kust

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op zaterdag 19 maart om 11u met het tweede deel van de voegherstelling in de E40 ter hoogte van Nevele. Van zaterdagvoormiddag (11u) tot en met maandagochtend voor de spits is er slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met sterke vertragingen op de E40 naar Oostende. De aannemer werkt de klok rond om de klus zo snel mogelijk te klaren. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

Weekend 19 maart tot 21 maart

Wanneer? Van zaterdagochtend (11u00) tot maandagmorgen (6u00).
Hinder? Het verkeer heeft over een afstand van 200 meter slechts één rijstrook richting kust. Verkeer richting Brussel ondervindt geen hinder van de werken.

Informeer u grondig

Indien u dit weekend de E40 richting kust neemt, hou dan rekening met ernstige vertragingen en lange wachttijden tussen Drongen en Nevele. Informeer u voor u vertrekt over de actuele verkeersinfo via de website van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be [1]). Onderweg wordt u geïnformeerd via de dynamische borden boven de snelweg en de rijstrooksignalisatie. Hou ook de snelheidsbeperkingen goed in de gaten.

Minder hinder

* De voeg ligt over de volledige breedte van de drie rijstroken. Omdat er op de brug geen pechstrook is, kan die niet gebruikt worden als tijdelijke rijstrook. Door in twee fasen (twee weekends) te werken kan er toch een rijstrook openblijven voor het verkeer op de E40 richting Oostende.
* Er is bewust gekozen voor deze periode: voldoende zacht weer om de werken uit te voeren, maar wel voor de paasvakantie.
* De aannemer werkt dag en nacht.
* De start van de werken is pas om 11u om het kustverkeer op zaterdag de kans te geven om voor de file te vertrekken.

Wat houden de werken in?

De E40 gaat tussen Drongen en Nevele over het Schipdonkkanaal. Omdat de E40 hier een brug vormt over het kanaal, zitten er brugvoegen in het wegdek van de E40. Die zijn nodig om zettingen van de brug bij temperatuurschommelingen op te vangen. Eén van de brugvoegen is aan vervanging toe. Vorige weekend was gestart met een eerste deel van de voeg, dit weekend is het tweede stuk aan de beurt. Op zaterdag breekt men het stuk voeg uit en wordt die vervangen. Op zondag moet de voeg uitharden en zal er geen activiteit te zien zijn op de werf.

Info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Nevele [2]

[1] http://www.verkeerscentrum.be
[2] http://www.wegenenverkeer.be/Nevele