Home Jeugd Vlaamse erkenning voor jeugdverblijf scouts Baardegem

Vlaamse erkenning voor jeugdverblijf scouts Baardegem

0
Vlaamse erkenning voor jeugdverblijf scouts Baardegem

scoutsVlaamse erkenning voor jeugdverblijf scouts Baardegem

Na het nieuwe jeugdheem van KLJ Moorsel heeft Toerisme Vlaanderen nu ook ’t Kastrolleke van de scouts van Baardegem officieel als jeugdverblijf erkend. Daarmee halen de scouts belangrijke subsidies binnen en krijgen ze toelating om hun jeugdverblijf onbeperkt aan andere jeugdverenigingen te verhuren. Dankzij die structurele nieuwe inkomstenbronnen kunnen de scouts hun werking verbeteren en verder investeren in hun gebouwen. Stilletjes dromen ze alvast van een nieuwbouw.

Griet Aelbrecht van de scouts van Baardegem: “VZW Kastrolleken (opgericht om het vastgoed van de scouts te beheren) is al enkele jaren bezig om het gebouw erkend te krijgen. Zo werden elektriciteit, sanitair, kookvoorzieningen en brandveiligheid compleet vernieuwd. Vooral dat laatste was een uitdaging, in gedachten houdend van waar we met ons gebouw komen. Groot was dan ook onze opluchting toen – na het brandweerbezoek van enkele weken geleden – het bericht kwam dat we de erkenning eindelijk gekregen hebben. Aangezien we met onze VZW stilaan vooruitkijken naar een nieuw project: een volledig nieuw gebouw om ons materiaal te stockeren, en een extra speellokaal, zijn de extra subsidies die we met de erkenning kunnen verkrijgen dan ook meer dan welkom!”

Schepen van Jeugd Iwein De Koninck: “Het is belangrijk dat de Aalsterse jeugdverenigingen op een duurzame manier inkomsten kunnen genereren en zich daardoor in een veilige, kwalitatief hoogstaande omgeving kunnen uitleven. Daarom stimuleert onze Jeugddienst hen zoveel mogelijk om de erkenning van Toerisme Vlaanderen te halen. Vaak zijn er eerst wat ingrepen aan hun infrastructuur nodig. De stad zorgt dan voor begeleiding en hulp op maat en kan de helft van de werken subsidiëren. Daarbij krijgt de jeugdbeweging vooraf al tot 70 % van de geraamde kost en volgt de resterende 30 % na het indienen van de facturen. We zien dat dit subsidiereglement dat we in 2008 invoerden stilaan echt zijn vruchten begint af te werpen. Meer en meer jongeren krijgen dankzij de erkenning van Toerisme Voor Allen de kans om op een laagdrempelige, betaalbare manier van hun vakantie te genieten.”

Ook scouts Alowis, scouts Hofstade, scouts Kroffel, Chiro Moorsel en jeugdhuis Terlinden werken aan een dossier dat de Vlaamse erkenning moet mogelijk maken.