...

Opvang asielzoekers op het Zilvermeer ten einde

campingSuccesvolle afsluiting van kleinschalige opvang asielzoekers op het Zilvermeer. Het afscheid is voorzien op 12 maart met asielzoekers, vrijwilligers, kampeerdersraad en medewerkers

Vanaf 14 maart bouwt Fedasil de noodopvang van asielzoekers op het Zilvermeer in Mol af. Een 50-tal vluchtelingen verbleven daar 6 weken in caravans. Het provinciebestuur en de gemeente Mol beschouwen deze kleinschalige opvang als een succes. Niet alleen hadden de asielzoekers zelf de nodige ruimte op het Zilvermeer, ze namen ook deel aan de talloze activiteiten die vrijwilligers voor hen organiseerden. Zaterdag 12 maart worden alle betrokkenen uitgenodigd om de vluchtelingen uit te zwaaien.

Eind november besliste het Antwerpse provinciebestuur om, voor de start van het toeristisch seizoen, een deel van de camping van het Zilvermeer ter beschikking te stellen aan Fedasil voor de opvang van asielzoekers. Sinds 25 januari verbleven er dan ook een 50-tal asielzoekers op het Zilvermeer. De inwoners van Mol toonden zich zeer gastvrij. Meer dan 113 vrijwilligers engageerden zijn voor de organisatie van tal van activiteiten: gaande van taallessen Nederlands, gezellige koffiemomenten tot een bezoek aan de kringwinkel en de plaatselijke kappersschool.

Vanaf 14 maart start Fedasil met het leegmaken van de camping. De caravans worden geleidelijk van het terrein gehaald. De exacte datum wanneer de laatste asielzoekers vertrekken is nog niet bekend. De noodopvang eindigt alleszins definitief op 25 maart, vanaf dan zijn deze plaatsen door het Zilvermeer terug verhuurd aan toeristen.

Op zaterdag 12 maart komen alle betrokkenen nog eens samen voor een gezellig afscheid. Zowel asielzoekers, vrijwilligers als kampeerdersraad zijn aanwezig. Het gemeentebestuur, de provincie en de vrijwilligers overhandigen tijdens het koffiemoment een afscheidswens aan de asielzoekers.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
zaterdag 12 maart 2016
Koffie-en theemoment van 14 tot 16 uur
Overhandiging wensen om 14.30 uur

Waar:
Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71, Mol
(aan ingang camping Zilvermeer)