...

Basiscursus radioamateur in Geraardsbergen

radioamateurBasiscursus radioamateur in Geraardsbergen. Zelf een privaat eigen radiostation opzetten

We hebben het niet over officiële radiostations, vrije radio’s, CB of telefonie. Na het ontdekken van de mogelijkheden met radiogolven kwam zowel een commercieel circuit als een amateur circuit tot ontwikkeling. In 1908 experimenteerden in Amerika privé personen met draadloze verbindingen. In Engeland stichtten geïnteresseerden in radioverbindingen in 1913 een eerste vereniging.

Verbindingen tussen privé personen over de oceaan kwamen volop tot stand vanaf 1923. Men noemde hen radioamateurs, misschien wel een verkeerde woordkeuze indertijd, het waren echte specialisten voor het tot stand brengen van radioverbindingen. In België waren er clubs van radioamateurs vanaf 1926, waaruit het latere UBA ontstond, de Unie van de Belgische Zendamateurs vzw.

Met 3.000 leden is er nu de : vzw Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs.

Voor alle duidelijkheid : er is vrij gebruik van walkietalkies op laag vermogen, ook is er nog CB waarvoor men geen vergunning nodig heeft, nog actief op bescheiden schaal. Anderzijds zijn er de radioamateurs die een officieel examen afleggen bij het BIPT in Brussel, nadien met hun licentie een zendstation opzetten, draagbare zenders gebruiken en een zendinstallatie in de wagen plaatsen.

Collega’s radioamateurs draadloos contacteren over de hele wereld en in eigen land, dit alles wordt mogelijk. Nu ook digitaal met gesprekskwaliteit evenwaardig aan gsm. Tegelijk kunt u met vragen over alles van telecommunicatie bij de leden terecht.

Contact met het ISS

Het International Space Station heeft een zendinstallatie van radioamateurs aan boord, waarmee geregeld vanop 400 km hoogte, contacten met radioamateurs tot stand komen. Alle astronauten en kosmonauten zijn ook radioamateur.

Basiscursus voorbereiding examen radioamateur in Geraardsbergen in 2016

Op woensdagen 14/09, 21/09, 28/09, 05/10 en 12/10 – praktijkproef op 19/10 of 26/10.

De lessen die ook waardevol zijn voor elementaire begrippen over elektriciteit, antennes en elektronica, vangen aan om 19 uur en duren tot 21.30 uur
De lessen worden georganiseerd door UBA-Geraardsbergen in het clublokaal – Moenebroekstraat 84 te Schendelbeke-Geraardsbergen.

De kostprijs voor het cursusboek, volgen lessen en praktijkproef bedraagt 25 euro

Inschrijven kan nu reeds, stuur een e-mail naar peter.roosens@telcomserv.eu
Nog vragen ? – stuur een e-mail naar marc.de.wetter@telenet.be
Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.