Hinder aan kruispunt Siesegemlaan en Gentsesteenweg in Aalst

0
464
ring aalst

ring aalst

Hinder door werken aan kruispunt Siesegemlaan/Gentsesteenweg in Aalst

Op maandag 1 februari, na de ochtendspits, start watermaatschappij Farys met nutswerken onder het kruispunt van de Siesegemlaan en de Gentsesteenweg (N9). Door deze werken gaat het aantal voorsorteerstroken tijdelijk van vier naar twee. Alle verkeersbewegingen blijven mogelijk, maar de opstelruimte wordt dus beperkter. Deze ingreep zal hinder veroorzaken tijdens de spitsuren, vooral voor het verkeer dat van de E40 komt en Aalst wil binnenrijden. Deze bestuurders raden we aan om de spits zo veel mogelijk te mijden of op zoek te gaan naar andere vervoersmiddelen.

Extra nutswerken vanaf half maart Half maart starten extra nutswerken van Farys in deze zone. Hierdoor zal er bijkomende hinder zijn voor het verkeer op de Gentsesteenweg (N9) van en naar het centrum. Het staduitwaarts verkeer heeft maar één voorsorteerstrook in plaats van drie. Links afslaan richting E40 wordt tijdelijk onmogelijk. Verkeer met bestemming E40 moet omrijden via het op- en afrittencomplex in Erpe-Mere via de Gentsesteenweg (N9) en de Oudenaardsesteenweg (N46). Deze nutswerken zullen vooral tijdens de spits voor heel wat hinder zorgen. Half april zijn de nutswerken in deze zone afgerond en worden alle rijstroken terug beschikbaar.De timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Fietsers

De huidige fietsomleiding richting Aalst via de Merestraat blijft gelden. Vanaf half maart worden de fietsers komende van de N9 Vijfhuizen met bestemming Aalst ook omgeleid en dit via de Kreupelveldstraat en de Oude Gentbaan.

Achtergrond

Sinds augustus 2015 zijn er grootschalige wegenwerken aan de gang aan de ring rond Aalst (R41). Deze werken zullen het verkeer op de ring veiliger en vlotter maken. Drie gevaarlijke kruispunten worden heraangelegd, er komen tunnels onder het kruispunt met de Gentsesteenweg (N9) en de Raffelgemstraat en ook het kruispunt met de Merestraat en het viaduct aan de Ledebaan krijgen een facelift. In totaal zullen de werken ongeveer 3 jaar duren.