Balthazar grootste winnaar op uitreiking Mia s

0
1816

Op de uitreiking van de Mia’s was Balthazar de grootste winnaar. Al wat naam en faam had op muziekgebied in Vlaanderen was gisteren present in de AED studio’s van Lint. Eerder op de avond werden al 5 awards uitgereikt door mensen die professioneel bezig zijn met muziek. De zogenaamde sectorprijzen.
Award voor beste muzikant ging volgens deze jury naar: Lander Gyselinck, in de categorie beste live act viel Oscar and the wolf in de prijzen.

Beste auteur/componist werd Trixie Whitley, beste artwork was weggelegd voor Stuff. En tenslotte ging de award voor beste album naar Balthazar en het nummer Nightclub. Meteen hun eerste award van deze avond en het zou niet bij die ene blijven! Tenslotte bewees Stromae nog maar eens dat je geen nieuw werk moet uitbrengen voor het winnen van een Mia. Hij won in de categorie beste videoclip met Quandt c’es.

In een liveshow vanuit de AED studio’s in Lint werden de jaarlijkse Mia’s (Music Industry Awards) uitgereikt. Het gebeurd nog weinig live uitzendingen op televisie maar gisterenavond was het nog eens zover. De presentator van dienst was voor de gelegenheid Tom Lenaerts. Het was Stan Van Samang met zijn nummer “Een ster” die het muziekfeest mocht openen. Later zou hij de award:”Hit van het jaar” voor dit nummer mee naar huis mogen nemen. Deze award bleef tot op het laatste ogenblik spannend want het waren de kijkers die via sms tot het allerlaatste moment konden stemmen.
Image00041 (Danira Boukhriss Terkessidis)

De eerste die mocht verschijnen voor een uitreiking was de ravissante Danira Boukhriss Terkessidis. Zij mochten de award voor beste album overhandigen aan Balthazar. De grootste doorbraak ging naar Tourist LeMC. Johannes Vaes want zo heet deze Antwerpse zanger echt, mocht nog een tweede keer opdraven voor Nederlandstalig. Hij kreeg de award uit handen van Jonas Van Geel. Daarna mocht Peter Van De Veire verschijnen aan de zijde van de bevallige Laura Tesoro (winnares Eurosong). Zij mochten de award in de categorie Dance aan Lost Frqueencies overhandigen.
Image00035 (Laura Tesoro)

Daarna mocht Wim Willaert (acteur uit o.a eigen kweek en Bevergem) voor de categorie Alternative opdraven. De winnaar in deze categorie werd Lost Frequencies. De volgende in het rijtje die het podium mocht bestijgen om een award te ontvangen uit de handen van Bill Barberis was Christoff in de categorie Vlaams populair. De immer goedlachse Christoff wist nog te vertellen dat deze award bestemd was om op de kast van mama te zetten, omdat zijn zus die ook in deze categorie genomineerd werd en buiten de prijzen viel.
Image00031
Voor de categorie Solo-man waren het de zusjes Coorevits (Temptation eiland) die het podium mochten betreden. Hun winnaar Stromae was spijtig genoeg afwezig, bijgevolg beloofde Tom plechtig dat hij de award persoonlijk ging afgeven. De Solo-vrouw werd gewonnen door Selah Sue en zij kreeg die overhandigd door Adil El Arbi de regisseur gekend door de film Black. Daarna kregen we een optreden van Emma Bale (16j) de jongste genomineerde (3x) voor een award. Spijtig genoeg moest dit jong talent zonder award huiswaarts keren. Maar we zijn er zeker van dat deze nog komt.

Cath Luyten mocht de volgende award overhandigen en die ging naar Oscar and the Wolf in de categorie beste pop. Jacques Vermeire mocht de award voor beste Nederlandstalige uitreiken en die ging naar Tourist LeMC, wat trouwens de tweede van de avond werd voor deze man. Will Tura kreeg voor zijn hele carrière de Lifetime Achievement Award en deze werd uitgereikt door sporticoon en persoonlijke vriend Eddy Merckx, die ook nog een fiets als geschenk voor Will overhandigde.
Image00005
Daarna zong de koning van het Vlaamse lied zijn vroegere hit “Het kan niet zijn” bijgestaan door achtereenvolgens Nathalia, Helmut Lotti, Stijn Meuris en Jasper Steverlinck sloot het rijtje af. Daarna was het de beurt aan Jeroen Meus om de op één na laatste award uit te reiken en voor de derde keer op rij viel die eer te beurt aan de favoriete groep van Jeroen Balthazar. En dan was het ogenblik aangebroken waar iedereen met spanning had zitten op wachten.

De uitreiking van de hit van het jaar en deze werd zoals eerder al vermeld Stan Van Samang met “Een ster”. Stan had deze award zeker niet verwacht en het enige wat hij nog kon uitbrengen was: dank je wel, dank je wel, mond vol tanden, ik weet niet wat zeggen… fuck verdoeme, miljaar, wat een jaar en om af te sluiten met dank uuuuuuuuuuuu wellllllllllll. Hiermee viel dan ook het doek over de 9e uitreiking van de Mia’s en kijken we al uit op de editie 2016.

Meer foto’s – Klik hier