Informatieavond gehoorschade in Schellebelle

oorKWB BRUINBEKE INFORMEERT OVER GEHOORSCHADE IN SCHELLEBELLE

Steeds meer mensen kennen problemen met hun gehoor. Jongeren die naar festivals en concerten gaan, mensen die met lawaaierige machines werken, of mensen die bij het ouder worden hun gehoor verliezen. Om een antwoord te bieden op alles vragen over gehoorschade, organiseert kwb Bruinbeke binnenkort een infoavond.

Kwb Bruinbeke organiseert op donderdag 21 januari een bijzondere infoavond. In samenwerking met hoorcentra Aurilis komen alle aspecten van gehoorschade aan bod. Wat is geluidsoverlast? Hoe ontstaat gehoorschade? Maar nog belangrijker: wat kan je eraan doen? Het wordt een interessante avond voor jong en oud, met heel wat praktische tips.

“Ook al zijn er strengere geluidsnormen, toch worden mensen nog erg vaak blootgesteld aan lawaai”. “Preventie blijft een absolute noodzaak. Op de infoavond zal een deskundige zowel over gehoorbescherming als over hoorhulpmiddelen praten. Bij het tweede gaat het niet alleen over hoorapparaten, maar ook over aangepaste wekkers en gsm’s. Begrippen zoals decibel en lawaaischade worden uitgelegd, en je krijgt tips over hoe om te gaan met een luidruchtige situatie.”

De infoavond rond gehoorschade vindt plaats op donderdag 21 januari om 19u30 in zaal ” Roggeman” Bruinbekestraat 8 Schellebelle. Inkom gratis. Iedereen is welkom.