Vredegerecht in Geraardsbergen blijft behouden

vredegerecht gb

Vredegerecht in Geraardsbergen blijft behouden

Deze week zette het kernkabinet het licht op groen voor de eerste fase van het hervormingsplan van de vredegerechten van Minister van justitie Koen Geens (CD&V). In de eerste fase worden de kantons aangepakt waar twee of drie zetels zijn. Bedoeling is om daar nog één zetel per kanton over te houden.

“Voor het kanton Geraardsbergen – Brakel werd beslist de zetel te centraliseren in Geraardsbergen” vernam eerste schepen Fernand Van Trimpont van minister van justitie Koen Geens.

Eerst zullen de nodige infrastructurele aanpassingen gebeuren in het huidige pand op het stationsplein. Tijdens deze renovatie verhuist het vredegerecht tijdelijk naar Brakel.

Fernand Van Trimpont: “Ik ben dit persoonlijk bij de minister gaan bepleiten en ben dan ook verheugd dat hij rekening heeft gehouden met mijn argumenten om de zetel te centraliseren in Geraardsbergen.”

Koen Geens: “Deze hertekening komt er op vraag van de rechterlijke orde zelf en zal gepaard gaan met een aanzienlijke besparing van tijd en middelen voor de rechtbanken in kwestie, en voor de overheid.

vredegerecht geraardsbergen