Wanneer komt er een einde aan Phishingmails of valse mails

mailWanneer komt er een einde aan Phishingmails of valse mails ? Dat is de vraag dat veel internetgebruikers zich stellen. Het verschil tussen echte en valse mails is bijna niet te merken.

Via deze mails proberen oplichters persoonsgegevens in handen te krijgen en/of schadelijke software op uw computer te installeren. In deze frauduleuze mails wordt gevraagd om een betaling uit te voeren. Ga hier niet op in en betaal dus zeker niets!

Wie zo een email ontvangt, doet er best aan de mail te negeren en zeker niet te klikken op de aanwezige linken. Indien u hier toch bent op ingegaan en nadeel heeft geleden, kan u aangifte doen bij de politie in je stad of gemeente.

Een goede raad, ben je niet zeker over de echtheid van je gekregen mail, contacteer eerst het bedrijf en vraag meer informatie. Klik nooit op een link binnen de mail als je niet echt zeker bent van de gekregen e-mail.

Voorbeeld van een valse mail of phishingmail

Laatste herinnering factuur

Uw betalingstermijn is verstreken

Geachte heer/mevrouw,

U ontvangt deze e-mail, omdat uit onze administratie gebleken is dat het door u te betalen bedrag voor de geleverde Proximus-diensten van de maand oktober (nog) niet is voldaan. Wij hebben u meerdere malen per brief verzocht om de betaling te voldoen, tot op heden hebben wij geen reactie van u ontvangen. Wij attenderen u daarom per mail dat het betalingstermijn inmiddels is verstreken.

Wij bieden u nog een laatste mogelijkheid aan om het openstaande bedrag van €52,51 alsnog binnen 3 (werk)dagen te voldoen. Door onderstaande stappen te volgen kunt u dit bedrag eenvoudig via Mistercash/Bancontact, Payapal en Mastercard voldoen.

· Klik hier om het openstaande bedrag te voldoen

· Kies de juiste waarde van het openstaande bedrag

· Zodra u het openstaande bedrag heeft betaald, ontvangt u per mail een unieke 19 cijferige code

· Om de betaling succesvol af te ronden, dient u de 19-cijferige code in te vullen op onze site

· Klik hier om de 19-cijferige code in te vullen

Na dat u de 19-cijferige code zorgvuldig heeft ingevuld zult u worden doorgelinkt naar onze homepagina.

Hiermee vermijd u een dienstonderbreking of dat de factuur verder wordt verhoogd met herinneringskosten.

Met vriendelijke groet,

Proximus BV

(N.B. dit is een automatisch verzonden e-mail, het is niet mogelijk deze e-mail te beantwoorden.)