Sprookjesmusical Sneeuwwitje in premiere

Sneeuwwitje de sprookjesmusical

Sneeuwwitje de sprookjesmusicalZaterdagavond is in de Gentse Capitole de sprookjesmusical  ‘Sneeuwwitje’ officieel in première gegaan. Na de sprookjesmusicals ‘Doornroosje’ en ‘Assepoester’,  zet Music Hall de komende kerstvakantie met deze klassieker opnieuw voluit in op het brede familiepubliek. “De kindjes hebben ervan genoten, je ziet dat in hun oogjes en dan weet je dat ook de papa’s en mama’s heel blij zijn”, liet Marc Coucke zich na afloop ontvallen. Wie de moderne, interactieve familiemusical ‘Sneeuwwitje’ – met o.a. Loes Van den Heuvel, Anne Van Opstal, Thomas Van Goethem, Peter en Louis Thyssen, e.v.a – zelf wil ontdekken, kan dat van 19 tot 30 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Voor tickets en info, surf naar www.musichall.be

Een staande ovatie die gevolgd wordt door rennende, enthousiast verklede kinderen, die zich allen begeven naar de “dwergendisco” of de ontmoeting met de cast van ‘Sneeuwwitje’. Het zijn vertrouwde taferelen geworden na afloop van de voorstellingen. Het moet één van de eerste keren zijn dat het aloude sprookje van de Gebroeders Grimm een modern, interactief jasje krijgt aangemeten. “Naar theater toe is dit volgens mij een vrij nieuw gegeven, de wisselwerking die er tijdens de voorstelling ontstaat tussen de acteurs en het publiek. Weet je, tegenwoordig is er voor kinderen zoveel. Ze hebben internet, televisie en dan is zo’n interactieve theatervoorstelling een grote meerwaarde”, liet actrice Veerle Dobbelaere zich ontvallen na de première.

Humor

Naast de interactiviteit die ‘Sneeuwwitje, de sprookjesmusical’ uitstraalt, wordt ook de humor in de voorstelling bijzonder gewaardeerd. “Mijn kinderen vinden de dwergen het leukste. Ik moet zeggen dat wij allemaal enorm hebben zitten lachen met de talrijke grapjes die er in de voorstelling verwerkt zitten. Ik zie heel graag kindermusicals waarin je als volwassene helemaal kan meegaan”, zegt een enthousiaste mama in het gezelschap van haar twee kinderen.

Familie

Mooi was het beeld van Ann Van Elsen, die tijdens de voorstelling met haar dochter June was aan het meedansen. “Het was super leuk. Het was jaren geleden dat ik nog eens heb meegedaan met ‘Hoofd, schouders, knie en teen’.” De stralend zwangere Van Elsen was naast de humor, vooral ook gecharmeerd van de kindvriendelijkheid die ‘Sneeuwwitje’ uitstraalt. “In het authentiek sprookje zitten er best wel wat angstmomenten; het bijten in de appel, het neervallen van Sneeuwwitje. In deze sprookjesmusical worden al die zaken heel warm aangepakt voor kinderen en dat vind ik heel tof, zeker in combinatie met de prachtige decors en kostuums, die ook nog een bijzondere vermelding verdienen.”

Ondanks zijn drukke agenda, maakte Marc Coucke graag  de nodige tijd vrij om samen met zijn dochters Chloe en Alysée de première bij te wonen. “Prachtig. Je ziet in de ogen van mijn kinderen dat ze echt genoten hebben van de voorstelling. “Dankjewel papa dat we dit mochten doen”, vertelden ze mij na afloop en dan kan je als ouder alleen maar gelukkig zijn, want zijn de kindjes blij, dan zijn de papa’s en mama’s dat evenzeer. Ik heb er echt van genoten. De eigentijdse humor en zeker ook de leuke grapjes die Loes Van den Heuvel maakt, zijn niet alleen tof voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen. ‘Sneeuwwitje’ is een echte aanrader voor in de kerstvakantie!”

Wie het sprookje van Sneeuwwitje, met o.a. Loes Van den Heuvel (Koningin Adora), Anne Van Opstal (Sneeuwwitje), Thomas Van Goethem (jager), Peter Thyssen (Koning Constantijn), Ianthe Tavernier (hofdame Anna), Helle Vanderheyden (spiegel), Louis Thyssen (inderdaad, de zoon van…/dwerg) en Sébastien De Smet (dwerg) zelf wil ontdekken, kan van 19 tot 30 december terecht in de Antwerpse Stadsschouwburg. Er zijn voorstellingen om 11u00 en 14u00. Voor meer info en tickets kan je terecht op www.musichall.be

Bv’s over ‘Sneeuwwitje, de sprookjesmusical’

Marc Coucke

De kindjes hebben er fantastisch van genoten, dat zie je aan hun oogjes. “Dankjewel papa dat we dit mochten doen op een zaterdag”, zeiden mijn dochters Chloe en Alysée na afloop. Je weet dat, als de kindjes blij zijn, dan zijn de papa’s en mama’s dat ook. Dit is echt een aanrader voor de kerstvakantie en ik hoop dat de musical ook nog speelt in de paasvakantie. Dit was echt top!

Matthias Lens & Laura Lynn

We vonden het heel mooi. Het was fris, eigentijds en vooral eens iets anders dan dat je zou verwachten. De voorstelling was zo voorbij. Onze dochter Eliana vond het leuk en was echt aan het wachten op de appel en de kus. Ze heeft ook meegedanst tijdens ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ en wij hebben uiteraard ook niet stilgezeten. Dit is een musical voor het ganse gezin en voor alle leeftijden.

Katja Retsin

Onze Matisse was absoluut niet bang van de “boze” koningin Adora, dus Loes mag echt haar best doen om nog bozer te zijn”, zegt ze al lachend. “Ja, wij hebben meegedanst hé. Zowel de kinderen als wijzelf hebben enorm genoten, maar Sneeuwwitje is dan ook absoluut family entertainment. Na afloop ga je met je kroost met een prettig, opgeladen gevoel naar huis.”

Jan Schepens

De humor die erin zit geeft een aparte kijk op Sneeuwwitje, maar dat weet je als je Peter Thyssen en Sébastien De Smet samen zet op een podium, dan is het gegarandeerd lachen. Onze kinderen hebben gelachen, maar wij ook hé.”

Mama met 2 kindjes

Mijn kinderen vinden de dwergen het leukste. Ik moet zeggen dat ik heel graag kindermusicals zie waarin je als volwassenen helemaal mee kan gaan. Ik heb dat gevoel gehad bij ‘Sneeuwwitje’, waar ik ook heel veel heb moeten lachen met de talrijke grapjes die de acteurs onderling maken.

Ann Van Elsen

Samen met mijn dochter June heb ik er echt van genoten. De grapjes die erin zaten voor de kinderen én de volwassenen maken het uniek. Mijn dochter heeft meegedanst tijdens ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ en uiteraard kon ik ook niet stilzitten hé. De tijd is voorbijgevlogen, maar we hebben ons enorm geamuseerd. Ik had vooraf schrik dat June het moeilijk zou hebben met de angstmomenten die er in het verhaaltje zitten, maar dat is echt heel goed meegevallen. De mooie decors, de prins en de knappe Sneeuwwitje, plus het interactieve, maken deze musical uniek en geschikt voor het ganse gezin.

Veerle Dobbelaere

Ik voelde mij terug een kindje van 6 à 7 jaar en dat was echt en heel prettig gevoel. Tegenwoordig hebben kinderen zoveel afleiding met televisie, internet en ga zo maar door. In die tijden is zo’n interactieve theatermusical welgekomen.  Vooral de interactiviteit is van grote meerwaarde. Leuk zijn de talrijke mopjes en grapjes die in de voorstelling zijn verwerkt.”

Jo Hens

Niet in alle musicals zit er zoveel humor, maar wel in deze. Zowel de kinderen als de volwassenen moeten hard lachen. Wie zich verveelt in de kerstvakantie moet met z’n kinderen hier zeker naar komen kijken!

Meisje (8 jaar)

Sommige stukken waren heel grappig. Ik vond het ook heel leuk dat je mocht meedansen tijdens ‘Hoofd, schouders, knie en teen’. Sneeuwwitje vond ik het leukste. Ik heb veel gelachen en als ik kon dan zou ik de voorstelling nog wel eens willen zien.”

PRAKTISCH
‘Sneeuwwitje, de sprookjesmusical’ speelt van 19 t/m 30 december in de Stadsschouwburg Antwerpen met voorstellingen om 11u00 en om 14u00. Tickets en info: www.musichall.be