Night Of The Proms doorstaat vernieuwing

Night Of The Proms doorstaat vernieuwing met glans. Dat is het minste wat we kunnen zeggen van de nieuwe formule bij de nieuwe show. Er was een gezonde spanning te voelen bij de organisatoren van het evenement. Iedereen vroeg zich af hoe de nieuwe formule het zou doen bij de trouwe bezoekers. iets voor half negen werd iedereen verrast door een intrede van een fanfare, de aftrap van de vernieuwde formule.

Image00003

Meteen daarna mocht voor het eerst Il Novecento aantreden met de Brasiliaanse dirigente Alexandra Arrieche die Natalie Imbruglia begeleide met het nummer the hanging tree. De nieuwe dirigente doorstond de test als vervanger van Robert Groslot met brio! Na Nathalie en nadat we 20 jaar geleden de roemrijke passage kregen van Andrea Bocelli stond er opnieuw een talentvolle tenor op het podium in de persoon van de Puertoricaanse Fernando Varela.

Image00001

Wij hadden zijn stem en wat hij er mee kan al eerder mogen horen op de persconferentie, maar nu slaagde hij erin om het ganse sportpaleis stil te krijgen met zijn openingsnummer:” Verita”.  Wij zijn er zelfs van overtuigd dat hij alle haren bij de toeschouwers in het sportpaleis deed rechtstaan. Dat hoorden we trouwens ook aan de reacties van verschillende mensen tijdens de Pauze.

Dan was het tijd voor de vuurdoop van de nieuwe presentator Kobe Ilsen, die had dan ook de moeilijke taak om de immer populaire en spring in’t veld Carl Huybrechts op te volgen. Voor het eerst mocht hij de talrijk opgekomen toeschouwers welkom heten met:” Goeie avond Sportpaleis ik wens u een fantastische avond, welkom bij de 31e Night of the proms”. Het hoogtepunt voor hemzelf was waarschijnlijk de kus die hij wist te ontfutselen van Nathalie Imbruglia.

Image00018

Diezelfde Natalie gaf ook een spetterend optreden weg dat door iedereen kon gesmaakt worden. Alhoewel we ook denken dat de meeste mannelijke toeschouwers eigenlijk voor haar waren gekomen. zelf was ze blij dat ze haar nummer Thorn eens kon brengen met een groot symphonisch orkest en aan de reacties van het publiek kunnen we zeggen dat dit een schot in de roos was.

Gavin  Degraw wist het publiek op zijn beurt te begeesteren met zijn prachtige stem en dito pianospel. De 18 dames van Scala die individueel plaats genomen hadden tussen de toeschouwers gaven ook het beste van zichzelf. De groep onder leiding van de gebroeders Kolacny konden zich geen beter debuut wensen op dit evenement.

Image00006

het Engelse Duo Simon Ratcliffe en Felix Burton beter bekend als Basement Jaxx ( bekend voor de meest gerespecteerde electronische acts van het Verenigd Koninkrijk) werden ook gesmaakt. Voor de gelegenheid kon het duo rekenen op de typerende bombastische vocals van de flamboyante Nomvula Malinga en sharlene Evette. samen met percussionist Oli Savill zorgden zij voor een stevige portie vonken en vuur.

Over het optreden van Joe Jackson kunnen we kort zijn, gewoonweg schitterend. Daar deze man meestal in een kleine bezetting op het podium verschijnt was dit dan ook voor hem een unieke ervaring. Nooit eerder werd hij ondersteund door een symfonisch orkest. Hij bracht zijn grote hits dan ook in speciaal daarvoor geschreven arrangementen. John Miles mocht ook dit keer niet op de afspraak ontbreken. Bij zijn wereldbekend “Music” ging menig lampje aan bij de toeschouwers en zorgde voor een feeëriek schouwspel

Image00020

Het hoogtepunt van de avond was tenslotte weggelegd voor niemand minder dan Regi Penxten bekend als dj en bandlid van dance-sensatie Milc Inc. Hij wist op zijn eentje het ganse sportpaleis letterlijk in vuur en vlam te zetten met zijn Regi’s Party mix.

Image00047

Ten slotte was er nog een samenzang als afscheid van alle artiesten samen op het nummer Uptown Funk. Zo eindigde deze 31e (vernieuwde) Night of the Proms. Voor ons was deze vernieuwing zeker geslaagd! Maar of dat ook zo zal zijn voor het grote publiek zal de toekomst uitwijzen.

Wil je dit muziekgebeuren alsnog meemaken dan heb je nog twee mogelijkheden;” aanstaande vrijdag 20 en zaterdag 21 November telkens vanaf 20.30u”. Voor meer informatie kan je steeds terecht op volgende websteks: www.notp.com voor groepen: [email protected] en voor bedrijven: www.notp.com/belgie/vip.