Gent zal maandag een rouwregister openen in het stadhuis

0
626

frankrijkVerschilleden steden leggen een rouwregister, zo ook de stad Gent. Deze zal maandag een rouwregister openen in het stadhuis van Gent als teken van medeleven aan slachtoffers van de aanslagen in Parijs

Daniel Termont (sp.a), eerste schepen Mathias De Clercq (OpenVLD) en Elke Decruynaere (Groen) betuigen namens het Gentse stadsbestuur hun medeleven aan de slachtoffers van de verschrikkelijke aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november 2015.

“Onze eerste gedachten gaan uiteraard uit naar de nabestaanden van de overledenen en de gewonden. We leven bovendien mee met alle inwoners en de bestuurders van de stad Parijs na deze nieuwe gruweldaden, nauwelijks 10 maanden na de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo. We hopen dat de rust en de veiligheid er zo snel mogelijk terugkeren.”

Burgemeester Termont kan niet anders dan zijn oproep tijdens de mars voor verdraagzaamheid in Gent op zondag 11 januari herhalen: “We moeten ons zo veel mogelijk verenigen, over de grenzen van onze politieke, ideologische en filosofische overtuigingen heen, om de waarden van de Verlichting – vrijheid, gelijkheid en broederschap – te vrijwaren en te verdedigen.”

De Stad Gent zal onder toezicht van de schepen van protocol, Sofie Bracke, een rouwregister openen in het Gentse stadhuis op maandag 16 november 2015 om 11 uur.

Of er andere initiatieven zullen worden genomen moet nog worden onderzocht. Mochten individuen of organisaties initiatief willen nemen dan zal de Stad Gent ook meteen onderzoeken of ze die mee mogelijk kan maken.