Aanslagen Parijs – Voorzorgsmaatregelen Belgie

0
584
parijs

parijsAanslagen in Parijs – Voorzorgsmaatregelen voor grote evenementen in België.

Volgend op de dramatische gebeurtenissen op 13 november in Parijs, benadrukken de Belgische ministers en overheden hun medeleven met de verwanten van de slachtoffers en bevestigen ze hun steun aan de Franse overheden. Voor zover de informatie momenteel beschikbaar is, zouden er geen Belgische personen bij de slachtoffers zijn.

De evaluatie van deze avond door het OCAD wijst uit dat er geen noodzaak is om het dreigingsniveau in België aan te passen. Op basis van de beschikbare gegevens zijn er geen aanwijzingen dat de dramatische gebeurtenissen in Parijs een directe impact hebben op ons land. OCAD bevestigt niettemin de noodzaak van een verhoogde waakzaamheid voor grote evenementen.

De Belgische overheden en diensten volgen de situatie continu van nabij.

Uit voorzorg wordt aan de politiediensten een verhoogde sensibilisering gevraagd voor grote evenementen die dit weekend in België gepland zijn, alsook voor de voetbalwedstrijd van komende dinsdag in Brussel. Aan personen die deze evenementen wensen bij te wonen, wordt gevraagd om geen bagage of zakken mee te nemen, om de versterkte controles die georganiseerd zullen worden te bespoedigen. Er wordt aan iedereen gevraagd om waakzaam te zijn, om bij te dragen tot ieders veiligheid.

Daarnaast wordt ook een verscherpte grenscontrole ingesteld in het kader van een nauwe samenwerking met de Franse autoriteiten.