Een op de drie studenten slaat ontbijt geregeld over

broodEen op de drie studenten slaat ontbijt geregeld over

Een derde van de studenten ontbijt niet elke dag. Dat wijst een bevraging bij 2.066 studenten uit. Gevolg: tussen de maaltijden door krijgen ze honger en halen ze al eens chips en koeken uit de kast. Kok op Kot probeert studenten te overtuigen om elke morgen te ontbijten en deelt voor het tweede jaar op rij op verschillende plaatsen gezonde ontbijtpakketten uit.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch slaat een op de drie studenten er geregeld een over. Het resultaat is dat studenten te veel tussendoortjes eten. ’s Morgens kiezen ze nog voornamelijk voor fruit, maar naarmate de dag vordert worden de tussendoortjes ongezonder. Verder wijst de enquête ook uit dat wie wel ontbijt, niet altijd de gezondste keuzes maakt. Gezond eten is heel belangrijk voor je conditie, zowel lichamelijk als geestelijk. Studenten met een gezond eetpatroon presteren beter.

Kok op Kot is een initiatief van CM dat studenten wil aanzetten om gezond te eten. Om studenten te overtuigen dat gezond ontbijten makkelijk kan en niet tijdrovend hoeft te zijn, gaat Kok op Kot vanaf 20 oktober naar de studenten toe. Aan Odisee – Campus Waas, Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas gaan CM-vrijwilligers ontbijtpakketten uitdelen aan studenten en ze informeren over de samenstelling van een evenwichtig ontbijt.