Sluit Frisk fabriek in Leuven ?

friskPerfetti Van Melle heeft voornemen om Frisk fabriek in Leuven te sluiten

Omdat de vraag naar Frisk producten in de Japanse markt blijft dalen en de concurrentie in de markt van mint tabletjes is toegenomen, heeft de Perfetti Van Melle Groep vandaag het personeel en de vakbondsafvaardiging laten weten het voornemen te hebben haar vestiging in Leuven te sluiten. Deze fabriek is gespecialiseerd in de verpakking van Frisk tabletjes voor vooral de Japanse markt.

In de afgelopen jaren zijn veel inspanningen geleverd om de productiviteit, kwaliteit van de producten en de kostenniveaus te verbeteren. Ook werden vele technische en operationele verbeteringen aan de verpakkingslijnen uitgevoerd om hogere efficiëntie en rendement van de verpakkingslijnen te garanderen.

Ondanks deze inspanningen blijven de kosten van het produceren van de Frisk producten voor de Japanse markt toenemen, terwijl de vraag vanuit deze belangrijke markt blijft dalen. In dit licht heeft de Perfetti Van Melle Groep de intentie geuit om de Frisk tabletjes bestemd voor de Japanse markt in Japan te laten inpakken en de inpak niet langer in de fabriek in Leuven te laten plaats vinden.

Het voornemen om de fabriek te sluiten zou, indien bekrachtigd na overleg met de bevoegde werknemersvertegenwoordigers, inhouden dat de 38 personeelsleden van Frisk International in Leuven tussen april en oktober 2016 gefaseerd hun baan gaan verliezen. Frisk International en Perfetti Van Melle Group beginnen met onmiddellijke ingang het overleg met de werknemersafgevaardigden.

Over Perfetti Van Melle
Perfetti Van Melle is een internationaal zoetwarenconcern dat beroemde zoetwaren- en kauwgummerken produceert en verkoopt in meer dan 150 landen.
In de top tien van suikerverwerkende bedrijven bezet Perfetti Van Melle wereldwijd de derde, en in Europa de tweede plaats met sterke merken zoals Mentos, Frisk, Fruittella, Klene, Brooklyn, Alpenliebe, Look-O-Look, Chupa Chups, Smint en Golia. In vestigingen in meer dan 35 landen zijn wereldwijd 16.000 medewerkers werkzaam. Perfetti Van Melle is actief in de Pacific, Azië, Europa, het Midden Oosten, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika.

Over Frisk International
Frisk produceert al meer dan 25 jaar de welbekende Frisk suikervrije powermints. Frisk International maakt sinds 1995 deel uit van de Perfetti Van Melle Group. Frisk heeft in de Benelux twee productievestigingen; in Leuven de verpakking en logistiek en in Sittard waar het basisproduct wordt gemaakt. De grootste afzetmarkt van Frisk is Japan.