Vlaams wedstrijdseizoen dans gaat van start

Vlaams wedstrijdseizoen dans gaat van start in Sint-Joris-Winge

Nu zondag 18 oktober gaat de eerste danswedstrijd van het seizoen door in Sint-Joris-Winge. Dansers uit heel Vlaanderen zullen daar hun nieuwe choreografieën voorstellen en het tegen elkaar opnemen om hun eerste selectie te behalen voor het kampioenschap in april.

De wedstrijd van zondag wordt georganiseerd door sportfederatie Danssport Vlaanderen en dansclub Pump ’n Dance uit Wilsele en gaat door in sporthal De Winge. De deelnemers nemen het daar tegen elkaar op in de dansstijl disco. Dat is een dansstijl die veel snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat en die gedanst wordt op up-tempomuziek.

In totaal zullen er zondag 416 deelnemers zijn, die voor de overwinning gaan in drie verschillende categorieën: solo (waarbij de danser alleen danst), duo (waarbij 2 dansers samen dansen) en team (waarbij minstens 7 dansers samen dansen).

De wedstrijd in Sint-Joris-Winge staat ook in het teken van de ‘Week van de official’, die afgelopen week plaats vond. Die week is in het leven geroepen om meer respect te vragen voor wedstrijdofficials (scheidsrechters, juryleden,…). Daarom wil Danssport Vlaanderen tijdens die eerste wedstrijd van het seizoen nog eens extra de aandacht van wedstrijddansers, -clubs en –ouders vestigen op dat respect.

dansdag