Kippen moeten weg wegens verzuring maatschappij

kippen ivanIvan Coppens uit Evergem is ten einde raad omdat hij eind deze maand (oktober 2015) zijn kippen moet verwijderen uit zijn tuintje, dit na een klacht van buren omwille van hun zicht? “Ik begrijp dit niet daar de tuin volledig uit hun zicht is” zegt Ivan Coppens, het zijn erg tamme kipjes en geliefd door de kinderen in deze buurt.

Ivan Coppens: “De kippen zijn mijn leven, delen mijn lief en leed. Elke dag even bij de kippen doet mijn wereld open gaan, meestal begrijpen de meeste mensen me niet en ben ik alleen in alles. Het is gewoon erg moeilijk voor mij in dit leven om begrepen te worden. Enkel deze diertjes geven me geluk… kweet het ik raar ben op dat vlak.

Ik ben een man van 46 jaar en lijd aan het autisme. Daar ik een woning huur bij Volkshaard Gent mag ik geen Kippen houden, ondanks ik daar wel plaats voor heb in de tuin.

De sociale dienst heeft mij de tijd gegeven om mijn vier kippetjes weg te doen ( eind oktober). Toch ik hou zeer veel van deze beestjes en is ook het enige wat ik heb om naar uit te kijken en mij kan doen laten lachen.

Ik weet dat door mijn autisme dingen in een ander daglicht zie en heb wel begrip voor deze reactie van Volkshaard. Ik smeek je voor het begrip van mijn aandoening en voor mijn 4 kippetjes zo ik deze mag houden en kan blijven lachen. Kan iemand me helpen? Ik zou meer dan dankbaar voor zijn voor een tussenkomst. Ik lijd hier erg aan. Ik hoop uit het diepste van mijn hart dat iemand me zal helpen omdat ik erg emotioneel gebonden ben aan deze diertjes.

Met welgemeende Groetjes
Coppens Ivan”

Face-book: bericht aan minister Ben Weyts

ivan coppens kippen