Belgische kunstfotografen steunen kankeronderzoek

fototoestel12 Belgische kunstfotografen staan werk af voor expo & veiling ten gunste van kankeronderzoek

Twaalf hedendaagse Belgische kunstfotografen staan fotografisch werk af voor de expo ‘Coup de Coeur tegen kanker’ die gratis toegankelijk is van 16 t/m 28 oktober in Bozar. Gedurende de duur van de tentoonstelling krijgt elke bezoeker de mogelijkheid om te bieden op een werk of om een fiscaal aftrekbare gift te storten. Dit ten voordele van de projecten van de Stichting Fournier-Majoie die kankeronderzoek begeleidt tot effectieve klinische resultaten. De verschillende biedingen worden door de Stichting bezorgd aan de veilingcommissarissen van Sotheby’s die dan op 2 november de hoogste bieders verwittigen.

De deelnemende fotografen zijn Annemie Augustijns, Christian Aschman, Sébastien Bonin, Lara Dhondt, Benoît Feron, Alain Issock, Bart Michiels, Titus Simoens, Sarah Van Marcke, Thomas de Wouters, John Vink en Max Pinckers. De laatste twee zijn respectievelijk associate member en nominee bij het befaamde fotoagentschap Magnum.

Een bijhorende catalogus bevat de foto’s van de expo, bio’s van de fotografen, de doelstelling van de Stichting en de veilingprocedure.

De Stichting Fournier-Majoie werd opgericht in 2006 door Dr. Bernard Majoie als een erkende stichting van openbaar nut. Ze helpt ‘onderzoekers-uitvinders-ondernemers’ met kankeronderzoek, in de vorm van projecten die gericht zijn op diagnose en op prognose van kankers, vanaf hun ontwikkelingsfase tot hun beschikbaarheid van de medische gemeenschap. Sinds de start van de stichting zijn reeds 14 Belgische kankerprojecten gesteund met ca. 5 miljoen euro. Het financieel model van de Stichting is gebaseerd op een heilzame cirkel: de laureaten die erin slagen de resultaten van hun onderzoek te exploiteren worden uitgenodigd bij te dragen aan toekomstig kankeronderzoek. Deze bijdragen blijven evenwel onvoldoende. Daarom wordt een beroep gedaan op de vrijgevigheid van nieuwe donateurs in het kader van de operatie ‘Coup de Coeur tegen kanker’. Alle projecten op http://www.fournier-majoie.org/nl.

Praktisch

Expo ‘Coup de Coeur tegen kanker’ van 16 oktober t/m 28 oktober in Foyer II van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar), Ravensteinstraat 23 te Brussel. Info: www.coupdecoeurtegenkanker.be. Gratis toegang. Organisatie: Stichting Fournier-Majoie, Brussel.