Triomfboog in Palmyra moet er ook aan geloven

triomfboogDidier Reynders veroordeelt vernietiging triomfboog in Palmyra

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de vernietiging van de beroemde triomfboog in de Syrische stad Palmyra door Daech. Dit is een criminele en onaanvaardbare daad. De extremisten vernietigden eerder al ander Unesco-werelderfgoed en archeologische sites van onschatbare waarde.

De minister sluit zich aan bij de verklaring van Irina Bokova, directeur-generaal van de Unesco. Zij zegde dat “deze extremisten er ondanks hun criminele daden nooit in zullen slagen om de geschiedenis te ontkennen en de herinnering aan deze symbolen van de Syrische eenheid en identiteit te vernietigen”.

De minister herhaalt dat België deelneemt aan de internationale coalitie tegen deze terroristische groep en dat ons land alles in het werk zal stellen om te helpen bij de gerechtelijke vervolging van de daders.

Palmyra, bijgenaamd Stad van Duizend Zuilen, is een Syrische archeologische locatie gelegen in het gouvernement Homs. Tot in 2011 de Syrische burgeroorlog uitbrak was het de meest bezochte bezienswaardigheid van Syrië.

Relevante websites reizen:

Een reis plannen doe je met reisplanner.eu

Vakantietips

Uitvandaag – Dagje uit in Vlaanderen

Reizen door Zuid-Amerika

Goedkoopste-reizen

Cruise Noorwegen