Paul Michiels zingt in dialect voor het goede doel

paul michielsPaul Michiels zingt in dialect voor het goede doel

Paul Michiels, één van de Ridders van de Orde van de Zwaan in zijn geboortedorp Heist-op-den-Berg, brengt een single uit in het plaatselijk dialect ten voordele van vzw Den Draai, een Heistse vereniging die (kans)armen ondersteunt. Paul schreef het nummer ‘n Air’ke oorspronkelijk in opdracht van het Brussels Volkstejôeter, maar brengt het nu uit in het Heists. Het idee van een liedje in het ‘Hésts’ ontstond na een gesprek tussen vzw Den Draai, het OCMW van Heist-op-den-Berg en de Ridders van de Orde van de Zwaan, waartoe ook Paul behoort. Uit dat gesprek kwam oa naar voor dat tien procent van de Heistse bevolking – meer dan 4.000 Heistenaren – onder de armoedegrens leeft, een problematiek waar ook Paul Michiels reeds op jonge leeftijd mee geconfronteerd werd.

“Toen ik als klein manneke met mijn vader mee op melkronde ging, waren er sommige klanten die hun melk niet konden betalen. ‘Ach, laat maar zo’, zei ons vader dan. Dat is me altijd bijgebleven, die armoede zo dicht bij huis. Met deze single kan ik nu misschien iets betekenen voor mensen die zich in dergelijke situatie bevinden”, zegt Michiels.

‘n Air’ke (“melodietje” in het algemeen Nederlands) is voor 7 euro te koop in Cultuurcentrum Zwaneberg en bij de Dienst Toerisme van Heist-op-den-Berg. Op het schijfje staan drie verschillende versies van ‘n Air’ke en als bonus ook nog een walsje. “Ik hoop dat veel mensen de single kopen en dat het een soort Heists volksliedje mag worden”, besluit Paul Michiels.