Hormoonverstoorders bij baby en zwangere vrouwen

my faire babyHormoonverstoorders bij baby en zwangere vrouwen, My Fair Baby geeft alternatieven voor hormoonverstorende producten.

De Panorama-uitzending van 4/10 over hormoonverstoorders bij baby’s en zwangere vrouwen wekte heel wat verontwaardiging op. My Fair Baby informeert toekomstige en kersverse ouders over alternatieven. Over babykleertjes die gemaakt zijn zonder pesticiden, over (zelfgemaakte) verzorgingsproducten zonder toegevoegde hormoonverstoorders, duurzaam speelgoed en gezonde voeding.

Veel ouders staan door de verwachting en geboorte van hun (eerste) kind bewuster stil bij de impact van hun consumptiegedrag op hun gezondheid, de maatschappij en het milieu. Ze willen graag meebouwen aan een duurzame toekomst, maar weten niet altijd even goed waar te beginnen. My Fair Baby geeft hen tips voor duurzame keuzes rond verzorging, voeding, kleding, kamerinrichting, mobiliteit, speelgoed, geboortekaartjes en doopsuiker, mooie meisjesnamen en stoere jongensnamen voor hun kleine spruit.

Website met tip, tricks en getuigenissen.

Op de website www.myfairbaby.be vinden ouders praktische tips, een overzicht van duurzame producten, organisaties en verkooppunten. Getuigenissen van andere ouders inspireren hen om zelf te experimenteren met herbruikbare billendoekjes, papjes uit biovoeding of tweedehands babykleren. Ouders kunnen er ook de My Fair Baby-planner downloaden, een leuke poster met praktische tips om boven de ververstafel te hangen.

Het project My Fair Baby is een samenwerking tussen Netwerk Bewust Verbruiken, De Gezinsbond, Fairtrade Belgium en Vredeseilanden, met steun van het Departement Internationaal Vlaanderen.

Relevante sites

Meer weten over luieruitslag bij baby’s bezoek www.luieruitslag.com

Steeds meer vrouwen krijgen te maken met zwangerschapsvergiftiging , lees waarom dit zo is op www.zwangerschapsvergiftiging.com