Franciscaanse spiritualiteit is bijzonder actueel in Gent

Franciscaans GentGent maakt kennis met de Franciscaanse spiritualiteit

Franciscaanse spiritualiteit is bijzonder actueel en relevant. Franciscus en Clara van Assisi dagen ons uit om bewust te leven en keuzes te maken. Ze helpen ons om ballast overboord te gooien en tonen dat ook wij vandaag eenvoudig, kwetsbaar en verbonden kunnen leven, met aandacht voor stilte, voor de natuur en voor elkaar, hoe verschillend we allemaal ook zijn.

FRANCISCAANS GENT gelooft dat er diepgang en spiritualiteit schuilt in ieder mens. Daarom willen wij mensen de kans geven om het kleurrijke pallet van de franciscaanse traditie te leren kennen en te vertalen naar de context van het leven vandaag. Dit om de eigen spiritualiteit samen te beleven, aan te wakkeren en te verdiepen. Door op weg te gaan met elkaar en verhalen te delen, door stil te vallen en het kleine te laten oplichten in het leven van elke dag. Met aandacht voor de natuur en voor de mensen om ons heen.

Daarom richten we ons samen met TAU Franciscaanse Spiritualiteit Vandaag op wat er leeft in mensen en in de samenleving, gaat ermee in dialoog en herbronnen we steeds opnieuw, zodat de stroom in beweging blijft.

Om dit concreet te maken plannen we een initiatiereeks KENNISMAKEN MET FRANCISCUS EN CLARA. Wie was die jonge rijkeluiszoon, Giovanni di Pietro Bernardone, beter gekend als Franciscus van Assisi, die besloot zijn leven helemaal om te gooien? Wie was die adellijke jonkvrouw, Clara van Assisi, die door Franciscus’ voorbeeld zo gegrepen werd dat zij alles achterliet om zijn voorbeeld te volgen? Drie bevlogen vertellers laten je kennismaken met het leven van Franciscus en Clara.

Op 15 oktober 2015 is er de Kennismaking met Franciscus, door André Jansen, Minderbroeder-Franciscaan.
Op 12 november 2015 is er de Kennismaking met Clara, door door Francine Demarsin.
Op 10 december 2015 gaan we In dialoog met teksten van Franciscus en Clara, onder begeleiding van Tinne Grolus.

De avonden vinden plaats in de crypte van de Sint-Pieterskerk, Sint-Pietersplein Gent. Ingang via de Tweekerkenstraat. De avonden starten om 19u30 en eindigen om 21u30. Tussenin wordt een korte koffie/thee pauze ingelast! Het initiatief is gratis, vrije bijdrage is welkom!