Maurits Vande Reyde nieuwe nationaal voorzitter Jong VLD

Maurits Vande ReydeMaurits Vande Reyde (30) is verkozen tot nieuwe nationaal voorzitter van Jong VLD. Vande Reyde haalde het in een spannende verkiezingsstrijd van de Antwerpse Alexandra d’Archambeau (23) en de Oost-Vlaming Andy De Cock (26).

“Er zit enorm veel enthousiasme in onze jongerenbeweging ” reageert Vande Reyde. “Wij vormen een echte mening, los van politieke taboes. Daardoor kunnen we standpunten brengen waar politieke partijen zich niet aan wagen. Het is geweldig om in een tijd van snelle verandering voorzitter te worden van de jong-liberale beweging. Wij komen met nieuwe oplossingen voor een moderne samenleving, van vluchtelingencrisis tot vastgeroeste taxi-monopolies”.

De nieuwe Jong VLD-voorzitter woont in Leuven. Beroepshalve werkte hij als begrotingsadviseur op het kabinet van Annemie Turtelboom. Vande Reyde verlaat die job nu hij voorzitter wordt.

Hij volgt de West-Vlaming Bert Schelfhout (31) op, die de voorbije 2 jaar voorzitter was. Schelfhout zette de vereniging op de kaart met uitgesproken liberale standpunten over het recht op werk en de toekomst van het hoger onderwijs.