...

Federale overheid verkoopt postgebouw in Lebbeke

karelgoedelecampagneFederale overheid verkoopt postgebouw in Lebbeke

Lebbeke telt op dit moment één gebouw dat eigendom is van de federale overheid. Het gebouw dat gevestigd is op het Astridplein nr. 7 doet momenteel deels dienst als postkantoor. Goedele Uyttersprot, volksvertegenwoordiger N-VA, vroeg de bevoegde minister Jan Jambon naar de toekomstige bestemming van het pand. “Het gebouw gaat verkocht worden, maar de loketfunctie blijft zeker behouden in Lebbeke”, verklaart Goedele Uyttersprot.

Het gebouw op het Astridplein deed vroeger jaren dienst voor zowel de belastingen als de postdiensten. Ook Kind en Gezin heeft er lange tijd haar onderkomen gevonden. Op dit ogenblik is enkel de Post er nog gevestigd, een groot deel van het pand staat momenteel dus leeg.

Goedele Uyttersprot : “Op dit moment zijn enkel de brievenpost, het sorteren van de brieven voor de postbedeling door de postbodes, en de loketten nog gevestigd in het pand. Daar komt evenwel verandering in. In het kader van een grote herstructurering bij de Post verhuist de brievenpost zo goed als zeker naar het filiaal in Aalst”. De timing is echter nog een vraagteken, op dit moment is de Post in Lebbeke geen prioriteit. Een verhuis naar Aalst zal dus ten vroegste voor het voorjaar 2016 zijn, maar zal geen invloed hebben op de dienstverlening aan de bewoners. Naar alle verwachting zal de overheid wachten tot de brievenpost vertrokken is voor ze het gebouw verkopen.

De loketten?
De Lebbekenaar moet zich echter geen zorgen maken, aldus Goedele Uyttersprot: ”De loketfunctie blijft sowieso behouden in Lebbeke. Na de verkoop zal de post trachten een overeenkomst te sluiten met de nieuwe eigenaar. Wanneer dit niet mogelijk is zullen zij een nieuwe locatie zoeken in het centrum van Lebbeke. Een definitieve verhuis van de post uit Lebbeke is dus uitgesloten.”