Job en stagebeurs in Gent zoekt talent

jumpJob en stagebeurs in Gent zoekt talent, JUMP TO WORK

Op dinsdag 13 oktober organiseren Stad Gent en VDAB samen met Co-Searching vzw een job- en stagebeurs voor werkzoekenden uit de Gentse regio: JUMP TO WORK. Meer dan 40 bedrijven zijn aanwezig in de Handelsbeurs met hun openstaande vacatures en stageplaatsen. JUMP TO WORK is een vernieuwende manier om werkzoekenden te matchen met potentiële werkgevers.

Werkplekleren als springplank naar werk

We roepen niet enkel bedrijven op met openstaande vacatures. Ook firma’s die een stageplaats aanbieden zijn zeker welkom. Want VDAB en Stad Gent zijn ervan overtuigd dat ‘leren op de werkvloer’ een goede springplank is naar duurzame tewerkstelling.

Een greep uit de deelnemende bedrijven: Alpro, Defensie, UZ Gent, Stedelijk Onderwijs Gent, De Facto (vastgoedbedrijf),…

‘Geen enkel talent mag verloren gaan. VDAB ondersteunt iedere burger om de vaardigheden die nodig zijn op de arbeidsmarkt te verwerven, behouden of versterken.

Levenslang leren dus,op verschillende manieren: door een opleiding, via webcursussen of door te leren op de werkvloer.’ vertelt Freddy Van Malderen, directeur VDAB Oost-Vlaanderen.

Activiteiten tijdens JUMP TO WORK

‘JUMP TO WORK’ is een kans voor werkzoekenden om hun toekomstige werkgever te ontmoeten. Of een gelegenheid om eerste contacten te leggen om de broodnodige werkervaring op te doen in een bedrijf via werkplekleren.

Tijdens de beurs bieden VDAB en Co-Searching vzw een aantal workshops aan. In de workshops geven ze pasklare tips om succesvol te solliciteren of ervaring op te doen. Op de VDAB-stand zijn er CV-checkpoints. Bezoekers kunnen er terecht met al hun vragen over werk.

Bezoekers krijgen de kans om de werkgevers waarmee ze in gesprek gaan te beoordelen. Co-Searching gaat samen met hen op zoek naar de ‘ideale’ werkgever.

VDAB en Stad Gent: samen sterk voor werk

De Stad Gent vindt het belangrijk om vernieuwende jobbeurzen als JUMP TO Work te ondersteunen. Deze ‘stagebeurs’ is dan ook geen klassieke jobbeurs. We verzamelen werkgevers die bereid zijn werkzoekenden met het juiste profiel kansen te bieden om hun potentieel op de werkplek te laten zien.

‘Via zo’n stage kan de werkgever de competenties en het potentieel van de werkzoekende beter inschatten,’ stelt Rudy Coddens, OCMW-voorzitter en schepen van Werk. ’Tegelijk geven we werkzoekenden de kans om hun kunnen te laten zien, los van hun CV of diploma. We denken dat deze aanpak op termijn tot duurzamer kansen op werk kan leiden.’.

Er zijn 16.372 werkzoekenden (cijfers augustus 2015) in Gent. De werkloosheidsgraad bedraagt daarmee 13,6%, wat aanzienlijk hoger is dan het Vlaamse gemiddelde (8,3%). Maar we zien ook dat per 100 inwoners op arbeidsleeftijd er zo’n 105 jobs zijn. Deze hoge jobratio toont aan dat Gent een florerende stad is, met veel werkgelegenheid.

‘JUMP TO WORK is dus geen sprong in het ongewisse,’ aldus nog Rudy Coddens, ‘Veeleer is het een vernieuwende manier om werkgevers toe te laten verder te kijken dan een CV lang is. En het juiste talent te vinden, dat voor hun bedrijf nodig is.”

Werkgevers moesten zich haasten om een standplaats te bemachtigen op ‘JUMP TO WORK’, want de plekjes waren heel snel volzet. Dat toont toch aan dat er heel wat bedrijven met vacatures en stageplaatsen een meerwaarde zien in deze jobbeurs.

Praktisch

Dinsdag 13 oktober van 9u30 tot 13u
Handelsbeurs Gent, Kouter 29, 9000 Gent