K3-bootcamp start met verrassing van formaat

vtm k3K3 Zoekt K3-bootcamp start met verrassing van formaat: welke 15 kandidaten krijgen een plek op de tourbus?

De auditieshows van K3 Zoekt K3 zijn achter de rug en dus schakelen Karen, Kristel en Josje samen met Gert Verhulst een versnelling hoger om hun drie opvolgsters te vinden. Vanaf vrijdag 2 oktober 2015 krijgen ze daarbij de hulp van K3-componist Miguel Wiels, die de jury zal versterken tijdens de bootcamp. Dat bootcamp wordt er één boordevol verrassingen. Een eerste opdracht zal immers bepalen welke 15 meiden een plek verdienen op de K3-tourbus en voor welke 11 kandidaten K3 Zoekt K3 meteen stopt.

Nog voor de bootcamp echt van start gaat, krijgen de 26 kandidaten nieuws te horen dat inslaat als een bom. In C-mine in Genk staat hen namelijk een eerste, cruciale proef te wachten. De groep krijgt er in primeur de nieuwste K3-single ’10.000 Luchtballonnen’ te horen. Dat nummer moeten ze in één uur tijd onder de knie zien te krijgen en vervolgens in duo performen voor Karen, Kristel, Josje, Gert en Miguel. Geen eenvoudige opdracht, zo blijkt. Sommigen worstelen met de tekst, terwijl anderen de grootste moeite hebben om hun zenuwen de baas te kunnen. Dat is ook de jury niet ontgaan. Zij geven hun ongezouten commentaar en sturen de 11 meisjes die hen het minst kunnen overtuigen rechtstreeks naar huis.

Enkel voor de 15 meiden die de jury het meest weten te overtuigen, is er een plekje weggelegd op de unieke K3 Zoekt K3-tourbus. Die brengt hen naar een luxevilla in de Ardennen, waar ze zullen moeten samenleven onder de hoede van Karen, Kristel en Josje. Hier kan de onderdompeling in de wereld van K3 pas echt beginnen. Dansen, zingen, acteren, dictie: in de bootcamp moeten de kandidaten tonen dat ze van alle markten thuis zijn. De ideale gelegenheid voor Karen, Kristel en Josje om de meisjes beter te leren kennen én om hen persoonlijk te begeleiden en klaar te stomen voor een eventuele plek in de liveshows.

Tijdens de bootcamp kunnen de kandidaten ook rekenen op de coaching van enkele experten in hun vakgebied. Axana Ceulemans is al 16 jaar huischoreograaf van K3 en drijft het tempo op tijdens de dansworkshops. Studio 100-zangcoach Kristof Aerts verlegt de grenzen van de meiden tijdens zijn zangworkshop. Gerenommeerd musicalchoreograaf en acteur Stanley Burleson scherpt de podiumkwaliteiten van de kandidaten aan, terwijl de bekende Nederlandse presentator Jochem Van Gelder zich over hun improvisatietalent buigt. Tijdens de dictieles van stemtherapeute Carry Declercq ten slotte lopen de emoties meteen hoog op.

Of de kandidaten iets hebben opgestoken van de eerste workshops, mogen ze bewijzen voor een bomvolle zaal. Daar zullen ze immers voor het eerst een potentiële K3 vormen. Met wie ze dat doen, kiezen de meiden helemaal zelf. Voor het oog van de jury en met de publieksjury uit de auditieafleveringen als toeschouwers brengen ze in groepjes van 3 een K3-nummer dat werd uitgekozen door Karen, Kristel en Josje. Dat nummer moeten ze niet alleen als volwaardige K3’tjes brengen, er moet ook gedacht worden aan een originele presentatie, bijpassende danspasjes en originele outfits. De zenuwen bereiken pas echt een hoogtepunt wanneer de jury na het toonmoment nog een belangrijke mededeling heeft…

Aflevering 5 op vrijdag 2 oktober 2015 om 20.35


vtm.be

Face-bookK3 Zoekt K3

Twitter #k3zoektk3

De volledige afleveringen van K3 Zoekt K3 kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.