Week van de Borstvoeding 1-7 oktober

Week van de BorstvoedingWeek van de Borstvoeding 1-7 oktober – Leuke badcape voor elke pasgeborene in AZ Sint-Lucas

Meer dan twee derde van alle mama’s in AZ Sint-Lucas geeft borstvoeding en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Tijdens de Week van de Borstvoeding willen we dit extra in de verf zetten door alle pasgeboren baby’tjes een leuke badcape aan te bieden.

Borstvoeding is een van de prioriteiten in de begeleiding van pasbevallen mama’s in AZ Sint-Lucas. Daarom krijgen alle baby’tjes die geboren worden in de Week van de Borstvoeding een leuk geschenkje aangeboden in de vorm van een badcape ‘Een hart voor borstvoeding’.

Sinds 2010 heeft AZ Sint-Lucas het label van ‘Babyvriendelijk ziekenhuis’ en het stimuleren van borstvoeding is hier een belangrijk onderdeel van. Dit gebeurt door individuele consultaties bij de vroedvrouw, prenatale infosessies rond borstvoeding en advies van borstvoedingsdeskundigen aan bed. Ook de papa’s worden hier zoveel mogelijk in betrokken. Het label houdt verder ook in dat we geen flesvoeding of fopspenen geven, de baby mag drinken op verzoek en de baby altijd bij de mama op de kamer blijft, dag én nacht.