VIDEO – Gewapende overval op een kruidenierszaak in Brussel

VIDEO – Gewapende overval op een kruidenierszaak in Brussel

Op vraag van het parket van Brussel, verspreidt de politie volgend opsporingsbericht : Op zondag 11 januari 2015 omstreeks 09.52 uur werd in BRUSSEL een overval gepleegd op een kruidenierszaak gelegen in de Helihavenlaan.

Twee personen kwamen de winkel binnen, ze stonden eventjes te praten, toen plots de eerste dader zich voor de toonbank plaatste.
Toen de tweede dader ter hoogte van de gerant kwam had hij een pistool in de hand. Hij bedreigde de gerant en sloeg hem meerdere keren op het hoofd met de kolf van zijn wapen, nochtans bood het slachtoffer geen enkele weerstand.

De eerste dader ging voor de ingangsdeur staan terwijl zijn kompaan de inhoud van de kassa stal.

De twee daders vulden een vuilniszak en een kartonnen doos met fardes sigaretten. De eerste dader nam de zak en verliet de winkel. Maar de tweede dader werd opgehouden door een klant die net binnen kwam. Het slachtoffer profiteerde van deze situatie om de kassa terug te nemen die de dader wou stelen.
De dader verloor grip op de situatie en deed alsof hij een kennis was van de gerant en verliet de winkel zonder buit.

Ze vluchtten te voet weg via de Schipperijkaai en het Maximiliaanpark.

De eerste dader is van Noord- Afrikaanse origine en vermoedelijk rond de 40-jaar oud.
Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m65 lang. Hij is overwegend kaal en heeft een fijn sikje.Op het ogenblik van de feiten droeg hij donkere kledij

De tweede dader droeg het donkerkleurig wapen. Hij is eveneens van Noord -Afrikaanse origine en is vermoedelijk rond de 30-jaar oud. Hij is 1m70 lang, mager en heeft kortgeknipt zwart haar en een snor. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte jas, een zwarte sjaal en een donkerblauwe jeans .

Herkent u de twee daders of heeft u meer informatie over de feiten neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300

Een video van de feiten is beschikbaar op www.politie.be
U kan getuigen op [email protected]

pol1

pol2